Καταγγελία από Π.Σ “Κόκκινος Βράχος”

Π.Σ Κόκκινος Βραχος

Π.Σ Κόκκινος Βραχος

Κοινοποίηση προς:
-Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς Σεβασμιότατο Κο. Σπυρίδωνα
-Βουλευτή Κεφαλλονιάς Κο. Σπ. Μοσχόπουλο
-Α/Περιφερειάρχη Κεφαλλονιάς Κο. Σ. Κουρή
-Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Κο. Α. Παρίση.

Κινδυνεύει με κατάρρευση η πύλη και το καμπαναριό στο παλαιό μοναστήρι των Σισσίων που βρίσκεται στην περιοχή Σιμωτάτων 21ας στην Κεφαλλονιά.

Σε προηγούμενη επίσκεψή μας πριν λίγες ημέρες στην Ι.Μ. Σισσίων και πιο συγκεκριμένα στο παλαιό (προσεισμικό) μοναστήρι, διαπιστώσαμε ότι η ήδη άσχημη κατάσταση των εναπομεινάντων ερειπίων έχει επιβαρυνθεί και πλέον είναι θέμα χρόνου να επέλθει κάποια σοβαρή κατάρρευση.

Την ήδη άσχημη κατάσταση των προσεισμικών ερειπίων, ιδιαίτερα στα σημεία της πύλης, του παράθυρου και του καμπαναριού έχει επιτείνει η εμφανής αφαίρεση τμημάτων τους από κάποιους ασυνείδητους που τα αφαίρεσαν για προσωπική τους πιθανότατα χρήση, ενώ πίσω ακριβώς από το σημείο βρίσκεται μεγάλο πεύκο (εντός του χώρου της παλιάς εκκλησίας), το οποίο ακόμα και με πολύ δυνατό αέρα μπορεί να προκαλέσει την ολική κατάρρευση του τοίχους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Τόσο για την προφύλαξη αυτού του ιδιαίτερου μνημείου ιστορικής σημασίας για την περιοχή μας, το οποίο πρέπει άμεσα να αναστηλωθεί και να αναδειχθεί, όσο και για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος που μπορεί να αποβεί ολέθριο για κάποιον από τους εκατοντάδες επισκέπτες που διέρχονται από την περιοχή, την καλοκαιρινή κυρίως περίοδο.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την υπάρχουσα κατάσταση.

Με εκτίμηση,

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κρήτη θωμάτου            Μαρία Κουρκουμέλη

Πηγή φωτογραφιών :Κρήτη Θωμάτου