Καταργείται ο Δήμος Κεφαλονιάς – «Σπάει» σε 3 δήμους

Kefalonia - Another World

Kefalonia – Another World

Καταργείται από την 1 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κεφαλονιάς και στις θέση του συνιστώνται οι δήμοι Αργοστολίου, Παλικής και Ελειού – Πρόννων

Αυτά προκύπτουν από την ανάλογη τροποποίηση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νομοσχέδιο έρχεται να ικανοποιήσει τόσο την απαίτηση των κατοίκων της Παλικής που επιθυμούσαν τη δημιουργία ανεξάρτητου δήμου Ληξουρίου (συγκεντρώνοντας 3000 υπογραφές) όσο και την αντίστοιχη επιθυμία των κατοίκων της Σάμης, της Ερίσου και του Ελειού.

Βέβαια, στην τροποποίηση ενοποιείται διοικητικά μία μεγάλη περιοχή που ξεκινάει από την Σκάλα και φτάνει μέχρι το Φισκάρδο αφού ο Δήμος Ελειού Πρόννων θα έχει έδρα τον Πόρο και θα αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες Ελειού – Πρόννων, Σάμης, Πυλαρέων, Λειβαθούς, Ερίσου και την κοινότητα Ομαλών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (είχε αποφασίσει την διεκδίκηση 4 δήμων) ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει αντιδράσεις και από τους κατοίκους που διεκδικούσαν δύο δήμους.

Εκτός από την Κεφαλονιά, η τροποποίηση περιλαμβάνει ανάλογες αλλαγές και για τον Δήμο της Ρόδου (δημιουργούνται 4 δήμοι), της Κέρκυρας (3 δήμοι), της Λέσβου (4 δήμοι) και της Σάμου (σπάει σε 2 δήμους).

Όλοι οι νέοι δήμοι ξεκινούν τη λειτουργία τους από την εγκατάσταση των αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr