Κατεβλήθει το 50% της προκαταβολής για την Ενιαία Ενίσχυση 2012, στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό αγρότη και κτηνοτρόφο ότι, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεκίνησε την πίστωση της πολυπόθητης προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012, στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πρόκειται για χρήματα που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον δεν προέκυψαν προβλήματα επιλεξιμότητας από τους διασταυρωτικούς επιτόπιους και μηχανογραφικούς ελέγχους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Όσοι από τους αγρότες και κτηνοτρόφους έχουν καταχωρήσει στις δηλώσεις τους τον αριθμό κινητού τους τηλεφώνου έχουν αρχίσει να ενημερώνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα (sms) για το ποσό της Ενίσχυσης που πιστώθηκε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Yπενθυμίζεται ότι, οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για την πληρωμή τους και από το διαδικτυακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Στην περίπτωση αυτή, όσοι από τους παραγωγούς βλέπουν ένα αστερίσκο δίπλα από την ενημέρωση του ποσού που δικαιούνται τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ενδείξεις για παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων οπότε και θα πρέπει να ελεγχθούν πριν τους πιστωθεί το προβλεπόμενο ποσό.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ως Πύλη Εισόδου για το Νομό, διαθέτει πλήρες αρχείο για την εξυπηρέτηση όλων των παραγωγών δικαιούχων των επιδοτούμενων Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία περιλαμβάνεται και η Ενιαία Ενίσχυση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

email