Καυγάς Ανουσάκη με τον Σαββαόγλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νικόλαος Ανουσάκης

Νικόλαος Ανουσάκης.(Πηγή φώτο:kefalonianmantata.gr)

Για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο μετετράπη σε.. πεδίο μάχης, αλλά, με μια ιδιαιτερότητα: Τώρα, σήμερα, η σύγκρουση δεν ήταν δια-παραταξιακή αλλά… εμφύλιος.

Πιο συγκεκριμμένα, τα πνεύματα είχαν ανάψει από την αρχή, όταν το πρώτο θέμα που, θα έπρεπε να συζητηθεί, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν περισσότερα μέσα σε μισή ώρα το πολύ, έπαιρνε .. μάκρος εξ αιτίας πολλών συμβούλων που ήθελαν να εμπλέξουν, με το έτσι θέλω, τα δημοτικά πράγματα με τον… Φούχτελ, τη Μέρκελ, το Μνημόνιο, την.. Cosco και όλα τα συναφή…

Αποτέλεσμα: Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δυσανασχέτησαν και αντιδρούσαν με κινήσεις και ανάλογα σχόλια

Στο δεύτερο θέμα, δημιουργήθηκε πρόβλημα με την επιμονή του Βασ. Ρουχωτά να πάρει το λόγο και να μιλήσει. Ο Πρόεδρος Ν. Ανουσάκης του αρνήθηκε το λόγο λέγοντάς του “Δεν σας τον δίνω γιατί θέλω να σας προφυλάξω”! (Το θέμα αφορούσε, όπως μάθαμε οφειλές ιδιωτών προς τους πρώην Δήμους). Ο δημ. Σύμβουλος Παλικής επέμενε , ο Πρόεδρος ήταν ανένδοτος και σε μια στιγμή ζήτησε από τον τεχνικό ήχου να του κόψει το μικρόφωνο, γεγονός που έκανε “έξω φρενών” τον Βασ. Ρουχωτά, που συνέχισε να μιλάει δυνατά, όρθιος και σε πολύ έντονο ύφος.

Στο σημείο αυτό, και μόλις το συμβάν πήρε τέλος , οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν να ‘πάει πιο γρήγορα η διαδικασία”, κάτι όμως που δεν βρήκε σύμφωνο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου! |Εδώ θα πρέπει να τα δούμε ένα – ένα, είναι σοβαρά θέματα” , είπε ο Ν. Ανουσάκης!

Και εκεί πάνω έγινε ο χαμός.. Λεπτομέρειες ακόμα δεν γνωρίζουμε αλλά, από τις πληροφορίες που έχουμε, μπορούμε να πούμε πως ο Αντιδήμαρχος Σ. Σαββαόγλου εκνευρισμένος ήδη από τους αργούς ρυθμούς που είχε η όλη διαδικασία, από την αρχή του Συμβουλίου, επέμεινε να πάνε πιο γρήγορα”, και η επιμονή του αυτή οδήγησε σε νέο μπάχαλο και σύγκρουση ανάμεσα στον ίδιο και τον Νίκο Ανουσάκη! Φωνές, αντεγκλήσεις, και σε μια στιγμή, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου σηκώνεται από τη θέση του και εγκαταλείπει την αίθουσα!

Ένταση και μικρο-πανικός ακολούθησε την αποχώρηση Ανουσάκη. Όλοι προσπαθούσαν να.. καταλάβουν τι συνέβη ενώ ο Μάρκος Κοτσιλίνης, στην είσοδο του Θεάτρου, προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Ν. Ανουσάκη που εξακολουθούσε να πνέει τα μένεα εναντίον του φίλου του Σάββα!

Και πάνω που γινόντουσαν όλα αυτά, ο Σάββας Σαββαόγλου, παίρνει τη θέση του…Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου και καλεί όλους τους Συμβούλους να επανέλθουν στη θέση τους για να συνεχιστεί η διαδικασία! Τον ακούει ο Ν, Ανουσάκης και γίνεται έξαλλος! “Αυτό δεν το περίμενα ποτέ από σένα” του φωνάζει σε έντονο ύφος, από την πόρτα της αίθουσας! Κάτι του απάντησε ο Σάββας, νέα απάντηση στο ίδιο ύφος από τον Ν. Ανουσάκη, οι υπόλοιποι σηκώνονται από τις θέσεις τους και..δοκιμάζουν κι’ αυτοί τη φωνή τους, προσπαθώντας να δείξουν πως είναι κι’ αυτοί εκεί! Χαμός!

Και κάπου εκεί, η Συνεδρίαση πήρε άδοξο τέλος! …

email
Πηγή άρθρου: ionionpress.gr