Και Γάλλοι τουρίστες στην Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλονιάς

Άσσος Κεφαλονιάς

Σε επαφές της ΕΤΙΝ με tour operator, 1.500 γάλλοι με οκτώ πτήσεις θα κατευθυνθούν στην Κεφαλονιά.

Μετά την αρχική πρόταση υπήρξε απ’ ευθείας επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και τον Πρόεδρό της, Σπ. Γαλιατσάτο, για να διευθετηθούν τα επί μέρους και ουσιαστικά σημεία του προγράμματος (διαμονή κλπ).

Στην έκθεση παρέστησαν η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Αγγελική Ρουβά και για την ΕΤΙΝ ο Σπύρος Θύμης.

Στο GOTHENBURG η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την τουριστική προβολή

Μεγάλη η απήχηση των Σουηδών – Κοσμοσυρροή στην έκθεση

Τη συμπάθειά τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εξέφρασαν οι επισκέπτες της τουριστικής έκθεσης στο GOTHENBURG, στην οποία συμμετείχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τους Γιάννη Λέσση από το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας και το Σπύρο Ζαμπέλη, Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λευκάδας, που υποστήριξαν τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν.

Σημειώνεται ότι οι δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης ήταν ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια η έκθεση άνοιξε για το κοινό που την τίμηση με την επίσκεψή του, αναζητώντας προορισμό για τις διακοπές του.

Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και οι ευχές των Σουηδών για την τουριστική κίνηση ήταν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία.

Ποιες εταιρείες έχουν πρόγραμμα για τα Ιόνια Νησιά

AIR TOURS: ΛΕΥΚΑΔΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ

KUONI/APOLLO: CORFU-LEFKAS-ZAKYNTHOS-KEFALONIA

TUI/FRITIDSRESOR : CORFU-KEFALONIA & CORFU-PAXOS CRUISES COMBINATIONS

Προώθηση προσκυνηματικού τουρισμού

  Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στην έκθεση UITT 2013, με δικό της περίπτερο μέσω του ΕΟΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο,  Βασίλη Κοντό, επικεφαλής της αποστολής των Ιονίων Νήσων που βρίσκεται στο Κίεβο, πραγματοποίησαν πλήθος επαφών με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του  τουριστικού προϊόντος του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκούρτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου και Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, συνοδευόμενος  από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουκρανία, Γ.

Γεωργούντζο, με στόχο την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά μας.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο, είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του προσκυνηματικού τουρισμού της Ουκρανικής εκκλησίας, Βλαδίμηρο Τελιζένγκο.

Τόσο ο κ. Σκούρτης όσο και ο κ. Κοντός είχαν συνεχείς επαφές με τουριστικούς πράκτορες, μεταξύ των οποίων με τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, ιδιοκτήτη του ομώνυμου τουριστικού οργανισμού ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα επισκεφθούν την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας πάνω από 50.000 τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία διαμέσου του οργανισμού του.

Επίσης έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη Δήμαρχο Κιέβου, Χαλίνα Χερέχα και την υπεύθυνη τουρισμού του αρμόδιου Υπουργείου της Ουκρανίας.

Πηγή άρθρου: Από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας