Κεφαλλονιά: Εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ΤΕΙ

Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία Φοιτητών

Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία Φοιτητών

Εκατοντάδες φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και των τμημάτων του Αργοστολίου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, τόνισε πως αρνήθηκε να έχει συνάντηση στο Μεσολόγγι στην πρόταση που του έγινε να δημιουργθεί ένα ενιαίο ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ιονίων. Στο συμβούλιο παρούσα είναι και η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

“Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και στο δικό μου τμήμα” τόνισε και ο προϋστάμενος του τμήματος Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι κ. Μπούκας.

«Θα παραμείνουμε εδώ είτε το θέλουν είτε όχι»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των φοιτητών Γιάννης Σγουρομάλλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα φτάσουμε μέχρι τον Υπουργό. Το τμήμα θαπαραμείνει στο Αργοστόλι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών.

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών. Επίσης και ο κ. Στέλιος Ματαράγκας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η. κα Σωφία Αράβου Παπαδάτου από τη ΔΗΜΑΡ, ο Σταύρος Τραυλός για την ΝΔ, ο Δημήτρης Μαντζουράτος από το ΚΚΕ.

Κουμπαρέλης: «Εδώ θα είναι η έδρα μας μέχρι να μας τη σπάσουν»

Συγκλονιστική η ομιλία του αναπληρωτή προϊστάμενου του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Αρη Κουμπαρέλη: « Και ο κύριος Μαραβέγιας έπεσε θύμα σε αυτή την κατάσταση. Εμείς θα μείνουμε εδώ και θα δίνουμε πτυχία. Εστω και αν δεν μας πληρώνουν. Μέχρι που να μας το σπάσουν αυτή θα είναι η έδρα μας» δήλωσε γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φοιτητές.

Επίσης το λόγο πήρε η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια του ΤΕΙ η 66χρονη Κατερίνα Πατεινιωτάκη από την Κρήτη, η οποία αναφέρθηκε στην δυσκολία που θα αντιμετωπίσει αν το ΤΕΙ μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, συγκλονίζοντας με τα λόγια της. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος, πρότεινε η κ. Πατεινιωτάκη να γίνει επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς.

Την Τετάρτη το Ραντεβού με τον Υπουργό

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ανακοίνωσε πως τελικά το ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας, θα γίνει τελικά την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, καθώς λόγω της απεργίας των πλοίων αναβλήθηκε το αυριανό ραντεβού.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κυκλοφορεί βιβλίο υπογραφών ενάντια στην κατάργηση του ΤΕΙ, στην οποία υπογράφουν, φοιτητές, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όποιος άλλος πολίτης ή φορέας το επιθυμεί.

Συμπαράσταση από τους σπουδαστές της ΑΕΝ

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονταν και πολλοί σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι οποίοι συμπαραστέκονται στους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Α. Θεοπεφτάτου: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»

«Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή. Έρχονται και επόμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να αγωνιστούμε και να είμαστε σε εγρήγορση. Θα είμαι παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ευχομαι καλό αγώνα» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πριν από λίγο στην τοποθέτησή της.

Αντιδήμαρχος Σ. Σαββαόγλου: «Παραδίδω την κομματική μου ταυτότητα και αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για παραμονή του ΤΕΙ μην μου την επιστρέψετε»

Καταπέλτης ήταν ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου ο οποίος στην τοποθέτησή του δήλωσε: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι και οικονομικοί που επιβάλουν αυτή την κατάσταση και αυτό δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε. Εγω σας παραδίδω την κομματική μου ταυτότητα και αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας μην μου την επιστρέψετε».

Δ. Αραβαντινός: «Η παραίτησή μου στη διάθεσή σας»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού: «Η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας. Πρέπει να το κάνουμε όλοι σαν έσχατο όπλο σε αυτή την κατάσταση. Στα 14 χρόνια που βρίσκομαι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι κατάντια να δούμε το ΤΕΙ να φεύγει από την Κεφαλονιά».

Θ. Μιχαλάτος: “Χρόνος υπάρχει μόνο για οργανωμένες, δυναμικές και συντονισμένες ενέργειες”

Αραβαντινός – Ζαφείρης: «Το σχέδιο για μένα ονομάζεται «Μπιπ… ο Δίας»

Το λόγο πήραν εν συνεχεία οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αργοστολίου (Λουκάς Νιφοράτος) και Ληξουρίου (Νίκος Αραβαντινός- Ζαφείρης).

Ο Νίκος Αραβαντινός – Ζαφείρης, υποστήριξε πως: «Δεν μπορώ να δω το Ληξούρι δίχως την παρουσία αυτού του Ιδρύματος. Το Ληξούρι θα είναι παρών και θα δώσει μάχη μαζί με τους υπόλοιπους Κεφαλλονίτες. Το σχέδιο για μένα δεν ονομάζεται «Αθηνά». Για μένα ονομάζεται «Μπιπ… ο Δίας»

Ανουσάκης: «Αν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα θα μείνουμε μόνοι μας»

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, πήρε το λόγο και πρότεινε ένα Παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο: «Προτείνω το κλείσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς και των καταστημάτων την Τετάρτη. Πρέπει το νησί να είναι νεκρό για να δουν πως είναι όταν θα φύγει το ΤΕΙ. Πρέπει να καλέσουμε ένα παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο. Να κατέβει ο κόσμος στην πλατεία του Αργοστολίου. Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά δεν συνυπογράφουμε το κλείσιμο του τόπου. Αν συνεχίσει αυτό το έγκλημα θα μείνουμε μόνοι μας. Αν το υλοποιήσουν παραιτούμαστε και ας έρθουν να κάνουν βόλτες στο λιμάνι».

Ε. Κεκάτος: «Στο λεξιλόγιό μας υπάρχει μόνο η λέξη αγώνας»

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και συνέχισε: «Η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Υπάρχει μόνο η λέξη αγώνας».

Πηγή άρθρου: pelop.gr