Κεφαλλονιά: Πάμε Αθήνα για το “Αθηνά”

Δημοτικό Συμβούλιο για το ΤΕΙ

Δημοτικό Συμβούλιο για το ΤΕΙ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις αρχικές τοποθετήσεις εκπροσώπων των φοιτητών οι οποίες έβγαζαν μια πίκρα , μια απογοήτευση αλλά και μια αποφασιστικότητα για πιο έντονο αγώνα από αυτούς (μιας και θεωρούσαν ότι η Δημοτική Αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων) επικράτησε πιο ενωτικό κλίμα.

Είχαμε αναφερθεί σε αυτό σε χθεσινό μας άρθρο  κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

http://www.kefaloniatoday.com/epikerotita/se-exelixi-to-dim-simvoulio-paretisis-zitoun-i-fitites-66312.html

Οι κ. Ανουσάκης, Σαββαόγλου και Κατσαίτη δήλωσαν ότι  καταθέτουν τις κομματικές  τους ταυτότητες στο κόμμα της ΝΔ.

Ο κ. Κοτσιλίνης από την  Αντιπολίτευση είπε ότι σπασμωδικές κινήσεις όπως καταλήψεις και κλείσιμο Ταμείων δεν θα επιφέρουν κανένα κέρδος.Πρότεινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, φοιτητές και όσοι Κεφαλλονίτες το επιθυμούν.

Έθεσε δε την παραίτηση της παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μιχαλάτος μίλησε για ανικανότητα διαχείρισης κρίσης και παρά τις κάποιες προσωπικές και πολιτικές κόντρες με τους κ. Αννουσάκη,Σαββαόγλου και Κατσαίτη παρέμεινε και αυτός ενωτικός στον αγώνα στήριξης των φοιτητών.

Χωρίς να μακρηγορούμε το πνεύμα στήριξης του αγώνα των φοιτητών ήταν ενωτικό ακόμα και από τη Λαική Συσπείρωση που έθεσε πάντως το θέμα σε πιο ευρεία και πολιτική βάση.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αναλυτικά τα εξής:

Την καταδίκη της πολιτικής του υπουργείου αλλά και του εμπαιγμού του υπουργού προς τους θεσμικούς και το λαό της Κεφαλονιάς

Την κινητοποίηση φοιτητών, πολιτών και πολιτικών φορέων η οποία προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από τη βουλή.

Το να θέσει τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων στη διάθεση του δημάρχου ο οποίος και θα αποφασίσει με βάση το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων εάν θα παραιτηθεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Το κλείσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς για την Πέμπτη και την Παρασκευή

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team