Κεφαλονιά: 2545 αυτοψίες και 116 κτίρια προς κατεδάφιση

Ληξούρι - σεισμός

Ληξούρι – σεισμός

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος των κλιμακίων της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) στα «πληγωμένα» από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου κτίρια της Κεφαλλονιάς στις 26 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΑΣ κατά τη διάρκεια του δευτεροβάθμιου ελέγχου (11-12 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκαν 2.545 αυτοψίες σε κτίσματα εκ των οποίων 1.144 κρίθηκαν κατάλληλα (πράσινα), 1.285 χαρακτηρίσθηκαν με κίτρινο χρώμα, δηλαδή προσωρινά ακατάλληλα και 116 χαρακτηρίσθηκαν ως κατεδαφιστέα. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για την επιδότηση ενοικίου ανέρχονται στις 105.

Παράλληλα ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ως θεσμικά αρμόδιος φορέας και με εντολή του υπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε στην Κεφαλλονιά κλιμάκια, με στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας – εκπαιδευτικών και μαθητών – σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού στις σχολικές μονάδες και την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο Ο.Α.Σ.Π., προχώρησε σε ενημερώσεις των μαθητών σε όλα τα σχολεία της Κεφαλλονιάς, για τα μέτρα αυτοπροστασίας. Παράλληλα έγιναν ενημερώσεις των εκπαιδευτικών με δύο κεντρικές ομιλίες σε Αργοστόλι και Ληξούρι για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr