Κεφαλονιά: ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ το σχίσιμο της γης και το ρήγμα του Μύρτου

Μύρτος

Μύρτος

Στα δύο άνοιξε η γη στην Κεφαλονιά λίγο έξω από το χωριό Σουλλάροι μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ της περασμένης Κυριακής.

Η καμέρα του MEGA κατέγραψε μοναδικές εικόνες του ρήγματος μήκους σχεδόν τριάντα μέτρων που δημιουργήθηκε στο σημείο.

Οι γεωλόγοι του υπουργείου Περιβάλλοντος που εξέτασαν το ρήγμα εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τη δημιουργία τυχόν περαιτέρω προβλημάτων αφού εκτίμησαν ότι αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό.

Αυτά  διαβάζουμε τις  τελευταίες ημέρες από  τα ρεπορταζ των ανταποκριτών Αθηναϊκών καναλιών για το μεγάλο ρήγμα στους Σουλλάρους. Είναι ένα μυστήριο πως οι Αθηναίου ανακάλυψαν το χωράφι με το ρήγμα «στο Σουλλάρι» όπως λένε.

Σουλλάροι

Σύμφωνα με το KefaloniaPress  δεν πρόκειται για ρήγμα. Αυτό το άνοιγμα στο έδαφος υπάρχει και δημιουργείται από πάντα εκεί λόγω των βροχών και της σύνθεσης του εδάφους.

Παρόλα αυτά το νησί μας δυο μέρες διασύρεται, οι κάτοικοι των Σουλλάρων μόνοι επικοινωνούν με τα κανάλια και ζητάνε να μιλήσουν και να μπουν τα  τα πράγματα στη θέση τους.

Tα Κεφαλονίτικα Νέα στην ιστοσελίδα τους (www.kefalonitikanea.gr) κάνουν λόγο για ΥΠΕΡΒΟΛΗ  στο θέμα του ρήγματος στην θέση Χάρακας πάνω από τον Μύρτο  μιας και αυτό το ρήγμα προυπήρχε του σεισμού.

Μάλιστα, πρόσφατα είχαν ξεκινήσει και τα ανάλογα έργα αποκατάστασης του ρήγματος στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο ο δρόμος ήταν κλειστός την ώρα του σεισμού.

Μύρτος

Ο σεισμός μεγάλωσε το ρήγμα αφού, όπως ήταν επόμενο, ξεκόλλησαν βράχια και από τις δύο πλευρές του.

Και για του λόγου το αληθές και το σταμάτημα των ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ το παρακάτω βίντεο δύο χρόνια πριν

email