Κεφαλονιά: “Πρώτη και δύο του Μαρτιού κάνουμε Καρναβάλι”

Aργοστολιώτικο Καρναβάλι

Aργοστολιώτικο Καρναβάλι

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ θέλοντας να δώσει ώθηση και συνέχεια της ζωής στο νησί μας, καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων σε Αργοστόλι και Ληξούρι, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Ελεύθερους Καρναβαλιστές να παροτρύνουν την συμμετοχή στα έθιμα της Αποκριάς, αναγνωρίζοντας ότι η νεολαία μας αποτελεί την ψυχή του τόπου μας και την συνέχεια των εθίμων μας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ειδικά φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε σαν νησί εξ αιτίας της σεισμικής δραστηριότητας, χρειάζεται να έχετε περίσσευμα ψυχής για να στηθεί η γιορτή αυτή της χαράς και της αισιοδοξίας.

Ανοίξτε τα καρναβαλικά σας σεντούκια, βρείτε τις παλιές φορεσιές σας και βγείτε στους δρόμους κόντρα σε ότι μας αγχώνει και μας στενοχωρεί.

Συμμετέχουμε για το Κέφι και όχι για την Εμφάνιση.

Ελάτε να δηλώσετε συμμετοχή στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» για την Μεγάλη Παρέλαση που θα γίνει το Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 3.30 στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου. Το καρναβάλι στο Αργοστόλι σας περιμένει όλους να περπατήσετε μαζί του.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο πιο ταλαιπωρημένο από τους σεισμούς Ληξούρι, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Στις 3.00 ξεκινάει η Μεγάλη Παρέλαση στο Ληξούρι και στην συνέχεια το κάψιμο του Καρνάβαλου στην παραλία του Ληξουρίου.

Προχωράμε μπροστά και εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για τις καλύτερες μέρες που μας περιμένουν.

Σας περιμένουμε!

Κεφαλλονίτες είμαστε

τρελοί και βουρλισμένοι

και από τον Εγκέλαδο

είμαστε κουνημένοι.

*

Δεν μας τρομάζει ο σεισμός

ούτε μας φέρνει ζάλη,

πρώτη και δύο του Μαρτιού

κάνουμε Καρναβάλι.

*

Ο Άγιος Γεράσιμος,

ήρθε προστάτης πάλι

σ’ αυτή την κοσμοχαλασιά,

το χέρι του να βάλει.

_

Και το Ληξούρι άντεξε

και όλο τ’ Αργοστόλι,

μαζί με την Κεφαλλονιά,

είναι η Ελλάδα όλη!!!

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Αγγελος Κωνσταντάκης

email