Κουνημένη ανάρτηση: Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Κουνημένη ανάρτηση: Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Κουνημένη ανάρτηση: Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Όσο διαβάζετε το κείμενο , ακούτε και βλέπετε μετασεισμική εκπομπή τρομοκρατημένων Κεφαλονιτών (σε video,γιατί τώρα πήγαν για μπύρες).

Το κείμενο γράφεται, ενώ κάθε λίγα δευτερόλεπτα (και όχι λεπτά) το σπίτι κουνιέται.

Σχεδόν, όλα καλά. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.

Ζημιές μόνο σε σπίτια και κυρίως σε μαγαζιά και δρόμους.

Έχοντας ζήσει σεισμούς άνω των 7 ρίχτερ, ισοδύναμων του καταστροφικού του 1953, η αίσθηση ήταν ότι αυτό που ζούσαμε ήταν πολύ μεγαλύτερο από όσα έχουμε ζήσει. Οι επίσημοι σεισμολόγοι μας διαψεύδουν. Η αίσθηση, όμως ήταν αυτή. Και αυτό που εντυπωσίαζε ή προκαλούσε φόβο ήταν η διάρκεια.

Μιλάμε για μια κατάσταση που κράτησε πάνω από 5 λεπτά. Έμεινα ακίνητος αρκετή ώρα στο γραφείο, έκοψα βόλτες μέσα στο σπίτι, ανέβηκα στον πάνω όροφο να δω τις ζημιές από την πτώση σοβάδων και τη διαρροή νερού, από σπασμένο σωλήνα. Επέστρεψα κάτω, κάτσαμε κάτω από την κεντρική πόρτα, γιατί έξω έκανε κρύο και είχαν πέσει ξεκληρισμένα κεραμίδια και σοβάδες, έστριψα τσιγάρο και ακόμα κούναγε.

Το άλλο παράξενο είναι η αλυσιδωτή ενεργοποίηση τοπικών επίκεντρων, όπως δείχνει η φωτογραφία. Το ένα, το οποίο στο χάρτη εμφανίζεται με το περισσότερο κόκκινο, βρίσκεται εδώ που κάθομαι (Φαρακλάτα). Ίσως αυτή η αλυσιδωτή ενεργοποίηση επίκεντρων να έδωσε και τη μεγάλη διάρκεια. Ο σεισμός έκοβε βόλτες στο νησί.

email
Πηγή άρθρου: ithacanet.gr