Λίγα λόγια για τον ΕΠΤΑΝΗΣΙΟ Γρηγόρη Μαρκέτο

Ο παιδίατρος Γ.Μαρκέτος

Ο παιδίατρος Γ.Μαρκέτος

Γεννήθηκε στην Πάτρα.

Αριστούχος και σημαιοφόρος στο 2ο Αρρένων, ήταν επόμενο να μπει πρώτος στην Ιατρική Πατρών.

Πήρε ειδικότητα παιδιατρικής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας.

Διετέλεσε: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου φοιτητών Ιατρικής, αιρετό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Καραμανδανείου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ι.Κ.Α.Πάτρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσημάτων Θώρακος και αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων.

Ο Γρηγόρης Μαρκέτος, ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του παιδιάτρου επί 21 χρόνια.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Νικολοπούλου Διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Πάτρας και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, μια κόρη την Αμαλία η οποία σπουδάζει στη Β Λυκείου και έναν γιο τον Κωνσταντίνο που βρίσκεται στο 3ο έτος της σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Μετά την εκλογή του ο γνωστός πατρινός παιδίατρος πήγε όπως κάθε απόγευμα άλλωστε στο ιατρείο του στην οδό Κορίνθου. Όπως μάθαμε τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα. Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς αλλά και πολλοί επιστήμονες του ιατρικού κλάδου, εύχονταν καλή δύναμη στον νέο Αντιπρόεδρο. “Συγχαρητήρια” ήταν το πρώτο που άκουγε από τους γονείς που του εμπιστεύονται εδώ και χρόνια την υγεία των παιδιών τους.

Ο ίδιος όπως συνηθίζει να κάνει εδώ και χρόνια, κρατά χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, δημοτικοί κύκλοι αλλά και πολιτικά πηγαδάκια κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιλογή του δημάρχου Γιάννη Δημαρά.

Ο καταξιωμένος παιδίατρος, ήταν πρόταση του δημάρχου Πατρέων και εξελέγη, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος μετά την παραίτηση της Γιώτας Δροσοπούλου.

Eίναι κάτοχος του ιστολογίου http://eptanisos.blogspot.gr  με θέματα ολων των Επτανήσιων.

email