«Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» – Η αληθινή ιστορία

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι

Κατά τη διάρκεια της ιταλικής Κατοχής στην Κεφαλλονιά εκτυλίχθηκε μια συγκινητική ιστορία αγάπης μεταξύ μιας Ελληνίδας και ενός Ιταλού, που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η πραγματική ιστορία που περιγράφεται στο κινηματογραφικό έργο «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Νίκολας Κέιτζ ερωτεύεται την Πενέλοπε Κρουζ και την κατακτά παίζοντας το περίφημο μαντολίνο.

Στην πραγματικότητα, ο Ιταλός τηλεγραφητής Βάλτερ Γκόρνο γνώρισε την Ελληνίδα τότε μαθήτρια, Έλλη Φωκά και την κάλεσε να της μάθει να χορεύει τους ρυθμούς που έπαιζε με το ακορντεόν του.

Ο έρωτας των δύο νέων εκδηλώθηκε αμέσως και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω του πολέμου, κατάφεραν να μείνουν μαζί και το 1944 να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους.

Η κόρη τους Γιολάντα Γκόρνο, μίλησε στη «Μηχανή του Χρόνου» και περιέγραψε την τρυφερή ερωτική ιστορία των γονιών της, που πιστεύεται ότι ενέπνευσε ακόμα και τους δημιουργούς του Χόλιγουντ….

Από την ιστοσελίδα http://www.mixanitouxronou.gr/alithini-istoria-agapis-tis-tenias-mantolino-tou-lochagou-koreli-ellinida-ke-o-italos-pou-eroteftikan-parafora-ke-eminan-gia-panta-mazi/ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο.

email
Πηγή άρθρου: mixanitouxronou.gr