Μάρκος Κοτσιλίνης: Έργα και ημέρες του Δήμου

        

Μάρκος Κοτσιλίνης

Μάρκος Κοτσιλίνης(Πηγή φωτογραφίας:porosnews.blogspot.com)

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12-03-2012 ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο τουλάχιστον ενημέρωση για έργα ρμοδιότητας Δήμου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.

– Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατόν,

– Επειδή πλέον στο Δ.Σ. η ενημέρωση και ο έλεγχος της δημοτικής αρχής ουσιαστικά έχει καταργηθεί, λόγω του απαράδεκτου κανονισμού λειτουργίας,

– Επειδή πλέον στο Δ.Σ. δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και δεν ενημερώνεται πλήρως ο λαός,

Δημοσιεύουμε τις δικές μας απόψεις και περιμένουμε απάντηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την δική μας έρευνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, αντιστοιχεί για δημόσιες επενδύσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ποσόν 4.500.000,00 ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί και πρέπει να εκταμιευτεί φέτος.

Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη στα νησιά, με πρώτη την Κεφαλλονιά, όπου θεώρησε ότι της αντιστοιχεί ποσό του 1.000.000,00 ευρώ.

Ακολούθως, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο, έστειλε τη λίστα των έργων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου δημοσιεύτηκε η κατανομή.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

– Ποίος απεφάσισε ότι η Κεφαλλονιά συμμετέχει στην Περιφέρεια με ποσοστό 22,2% ;

– Με ποίο προγραμματισμό-αποφάσεις ή συζητήσεις προτάθηκαν τα συγκεκριμένα έργα;

– Ποία η ωριμότητα των συγκεκριμένων έργων, ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση των χρημάτων ;

– Αν δεν είναι ώριμα τα έργα και απαιτούν δαπανηρές και χρονοβόρες μελέτες, γιατί δεν προτιμήθηκαν έργα μακράς πνοής, αναπτυξιακά, π.χ. το σπηλαιολογικό πάρκο της Σάμης, για το οποίο η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί ότι θα το χρηματοδοτήσει από άλλους πόρους ;

– Ασχολήθηκε η Δημοτική αρχή με έργα που είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 022) π.χ. Η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Μύρτου ;

– Σε εποχές δύσκολες, όπου όλοι καταδικάζουν το πελατειακό κράτος, εξακολουθεί να υπάρχει ρόλος διαφόρων παραγόντων, οι οποίοι «δι ενεργειών τους» δίνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Εξ όσων γνωρίζουμε, τα χρήματα θα έρχονταν, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις καλές υπηρεσίες οποιουδήποτε.

Άποψή μας είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζει, προγραμματίζει, διεκδικεί, συνεργάζεται. Είναι έτοιμη, ώστε, όταν της ζητηθεί, καταθέτει τις προτάσεις της. Πέρασαν οι εποχές των σωτήρων.

Για να προλάβουμε ενδεχόμενες κριτικές, δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως είμαστε θετικοί και συμβάλλουμε στην υλοποίηση έργων, χωρίς μίζερες λογικές.

– Εκείνο που χρειάζεται είναι η εργασία, ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση.

– Εκείνο που δεν χρειάζεται είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση .

Από το γραφείο τύπου

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam