Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία συμμετείχε o Δήμος Κεφαλλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Sea – Trade, Miami, Η.Π.Α.

Αποστολή στο Μαιάμι

Αποστολή στο Μαιάμι(Πηγή φωτογραφίας:voutospress.blogspot.com)

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία συμμετείχε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κεφαλονιάς μέσω του Α/Δημάρχου κ.Ε.Κεκάτου, ο οποίος εκπροσώπησε και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στη Διεθνή Έκθεση προώθησης Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων στις Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα, από 12 έως 15 Μαρτίου 2012, στο Convention Center του Miami – Beach, Florida, U.S.A. διεξήχθη για 28η χρονιά η Sea Trade ,όπου η Χώρα μας εκπροσωπήθηκε με Ειδικό Εκθεσιακό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., στο οποίο υπήρχε Ειδική Ενότητα για την Κεφαλονιά.

Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη του Νησιού της Κεφαλονιάς ως διεθνές κέντρο για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας ,με την παρουσίαση των φυσικών ομορφιών του Νησιού και των λειτουργικών λιμενικών εγκαταστάσεων, που σε συνδυασμό με τη γεωγραφική κεντρική θέση της περιοχής στο Ιόνιο πέλαγος καθιστούν το Νησί προνομιούχο προορισμό.

Η ήδη επιτυχημένη πολιτική του Δήμου στο θέμα του θαλάσσιου Τουρισμού ,με την Εφαρμογή Ειδικών Προγραμμάτων Υποδοχής Επιβατών – τα οποία συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με Πολιτιστικούς Συλλόγους και με το Σύλλογο Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Λειβαθούς -διαμόρφωσε το κατάλληλο πλαίσιο υποστήριξης και ανάπτυξης της Κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με Στελέχη και Παράγοντες πολυεθνικών Εταιριών όπως : Royal Caribbean – International, Celebrity Cruises, Azamara – Club Cruises, MSC, Costa, Norwegian Cruise Line και Navigator.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ.Α.Πάλλης και τον ΕΟΤ ο Γενικός Διευθυντής κ.Χ.Πετσίλας με τους συνεργάτες του.

Επίσης συνεργασίες υπήρξαν με το Διευθυντή του ΟΛΠ και Πρόεδρο της MEDCRUISE κ.Σ.Χατζάκο, τον κ.Α.Στυλιανόπουλο, Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, και άλλα Στελέχη του Τουρισμού Κρουαζιέρας.

Από την CTM Hellas, η κ.Κ.Παλλάση και ο κ.Π.Σωτηρίου επιμελήθηκαν όλων των θεματικών συναντήσεων για την Κεφαλονιά, ενώ μέσω της Revenue Development εξασφαλίστηκε η διεθνής διαδικτυακή προβολή του Νησιού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam