Μέγαλη η συνεισφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών στην τοπική κοινωνία

Σαμαρείτες

Σαμαρείτες. (Πηγή φωτογραφίας:e-kefalonia.net)

Με δελτίο τύπου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημερώνουν για τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στο νησί.

Εθελοντές Σαμαρείτες: Δραστηριότητες

-Διατηρήσαμε ανοικτό από 09.00 έως 14.30 κάθε ημέρα από 12-07-12 έως 10-08-12 το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και έως ότου εγκαταστάθηκε φύλακας με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δυσμενή παράπονα των επισκεπτών που το έβρισκαν κλειστό,συνεχίζουμε να συνοδεύουμε τρεις φορές την εβδομάδα στην παραλία του Αργοστολίου τους ΑΜΕΑ του Γηροκομείου,
-στον αγώνα δρόμου ¨Κουλούρα ¨με 2 Σαμαρείτες,
-στον αγώνα δρόμου ¨Αντύπεια ¨με 5 Σαμαρείτες,
-στον Λασκαράτειο αγώνα συμμετείχαμε με ομάδα 7 Σαμαρειτών,
-στην συναυλία της Άννας Βίσσης με 4 Σαμαρείτες,
-στην συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη με 6 Σαμαρείτες,
-στην δια θαλάσσης έρευνα των Δυτικών ακτών της Κεφαλλονιάς του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με -σκάφος που διέθεσε Σαμαρείτης  και συνοδεία ενός Σαμαρείτη,
-στην πυρκαγιά στην Πάστρα με 4 Σαμαρείτες,
-στο Φεστιβάλ ¨Σαρίστρα¨ στα παλαιά Βλαχάτα και για τις δύο ημέρες με 3 Σαμαρείτες,
-επίσης με 5 Σαμαρείτες και για 4 συνεχόμενα σ/κ καθαρίσαμε και βελτιώσαμε όσο μπορούσαμε το εκκλησάκι των Βαρδιάνων ( -τοποθετήσαμε Ουρανία, βάψαμε το τέμπλο, τα στασίδια, τα αναλόγια, όλα τα σκεύη και καθαρίσαμε όλον τον προαύλιο χώρο -καθώς και την παλαιά εκκλησία, πάντα με την βοήθεια του παπά Νικόλα Σωτήρα.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κον. Αλέξανδρο Παρίση για την απονομή τιμητικής πλακέτας προς το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam