Μήνυμα του κ. Παρίση για τον εορτασμό του Αγ.Γερασίμου

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Στη μεγάλη θρησκευτική εορτή του τόπου μας προς τιμήν του πολιούχου της Κεφαλλονιάς Αγίου Γερασίμου, αποτίουμε  φόρο αγάπης και πίστης στον προστάτη μας, στο θείο σκέπασμα του στις οικογένειές μας και την κοινωνία μας, στη θεία χάρη του που φροντίζει να μας καθοδηγεί κάθε στιγμή. Τούτη τη μέρα που σηματοδοτήθηκε από την αφθαρσία του σκηνώματός του, όλοι οι Κεφαλλήνες σε όποιο μέρος της οικουμένης και αν βρισκόμαστε έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας και το πνεύμα μας στον ιερό τόπο που κείται ο Άγιός μας και προσευχόμαστε.

Αν και οι καιροί μας γεμίζουν αγωνία, ανασφάλεια και θλίψη, έχουμε τη δύναμη που μας δίνει ο Άγιος να στέκουμε δυνατοί και να παλεύουμε για το κοινό καλό. Έχουμε την αγιοσύνη του που γίνεται εφαλτήριο γιορτής και προσδοκίας. Και όπως η Εκκλησία μας μνημονεύει:

“..επαινέσωμεν πιστοί Θείον Γεράσιμον, ότι αξίως παρά Θεού, απείληφεν ιαμάτων την αένναον χάριν, ρώννυσι τους νοσούντας, δαιμονώντας ιάται, διό και τοις τιμώσιν αυτόν βρύει ιάματα”.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, υγεία, ελπίδα, γαλήνη και προκοπή και στους πλείστους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους εορτή. Ο Άγιος να σας έχει καλά.

email