Μνημόσυνο στο Βρετανικό νεκροταφείο Αργοστολίου

Memorial Service at the British Cemetery

Memorial Service at the British Cemetery

Το βρετανικό κοιμητήριο στην Κεφαλονιά βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Δράπανου γέφυρα, στο δρόμο για το Ληξούρι. Είναι η τελευταία κατοικία για πάνω από διακόσια βρετανών στρατιωτών, οι σύζυγοί τους και τα παιδιά και σε πολλούς πολίτες οι οποίοι είχαν υπηρετήσει είτε με τις ένοπλες δυνάμεις ή είχαν κάνει τα σπίτια τους στο νησί.

Η πρώτη καταγεγραμμένη ταφή στο νεκροταφείο ήταν ο Blackwell το 1681 και η επόμενη καταγεγραμένη ταφή ήταν ότι από τον κ. Ιωάννη Genaros το 1710. Ο κ. Genaros προήλθε από μια εξέχουσα οικογένεια εμπόρων του Μπρίστολ, Αγγλία και ταφόπλακα του εξακολουθεί να υπάρχει στο νότιο τοίχο του νεκροταφείου.

Το 1943 υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής βομβαρδισμού ιταλική και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε για να καταστραφεί πάλι στους σεισμούς του 1953.

Στις μέρες μας, το νεκροταφείο είναι εξέτασε μετά από ένα Βρετανός κάτοικος, Roy Harrison, ο οποίος προσπαθεί να τη διατηρήσει, μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Το Βρετανικό Νεκροταφείο είναι ένας ιστορικός τόπος γεμάτος μνήμες. Περπατώντας γύρω από τα μνημεία πάρετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Στο νεκροταφείο, υπάρχει ένας πίνακας πληροφοριών με την ιστορία των ανθρώπων που θάφτηκαν εκεί.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τελέστηκε Μνημόσυνο από την Κοινότητα των Άγγλων στην Κεφαλλονιά. Το φωτορεπορτάζ είναι από τους Beach Buddies.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team