Ο Δήμος Κεφαλλονιάς για την έναρξη της Τουριστικής σεζόν

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πρώτη πτήση της Easy Jet από το Λονδίνο στην Κεφαλονιά σήμερα , 26 Μαρτίου 2013, που κατ’ουσίαν ανοίγει και επισήμως την Τουριστική Περίοδο στο Νησί μας για πρώτη φορά τόσο νωρίς.

Η στοχευμένη πολιτική της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, με τις κατάλληλες συνεργασίες με τους ανάλογους Θεσμικούς Φορείς και τη σωστή επικοινωνιακά προβολή του Νησιού στις Διεθνείς Αγορές είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση της Τουριστικής Περιόδου, γεγονός που ήταν διαχρονικό αίτημα των εμπλεκομένων με την Τουριστική Βιομηχανία του Νησιού.

Η Easy Jet έρχεται στην Κεφαλονιά με πληρότητα επιβατών 90% και σταδιακά θα αυξάνει τις πτήσεις της από το Λονδίνο, φτάνοντας τις 5 πτήσεις την εβδομάδα.

Η ενίσχυση του αεροπορικού συγκοινωνιακού δικτύου με το Λονδίνο βελτιώνει σημαντικά την επισκεψιμότητα στο Νησί μας, διευκολύνοντας όχι μόνο τους Τουρίστες αλλά και τους Μόνιμους Κατοίκους της Βρετανικής Παροικίας της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον , στα πλαίσια της ενίσχυσης της Γερμανόφωνης Αγοράς, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος και η κ.Σ.Γαρμπή, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Δήμου,  την επόμενη εβδομάδα αναχωρούν για την περιοχή Rhein-Neckar-Kreis της Γερμανίας, όπου θα τεθούν οι βάσεις για την Αδελφοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής με την Κεφαλονιά.

Επίσης, στις 4 Απριλίου, το Κρουαζιερόπλοιο ORIANA εγκαινιάζει με την άφιξη του στο Αργοστόλι τη νέα περίοδο Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων, που θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου με την άφιξη του COSTA CLASSICA.

Προγραμματισμένες Επισκέψεις – Εργασίας για θέματα Τουριστικής Συνεργασίας και Πολιτιστικού και Επενδυτικού ενδιαφέροντος με τους Πρέσβεις της Κορέας, της Φιλανδίας και της Ουγγαρίας θα αναπτυχθούν εντός του Απριλίου.

Τέλος, εντός του Απριλίου θα διεξαχθεί και η 2η Ημερίδα Τουριστικής Ανάπτυξης Κεφαλονιάς και στις 28-29 Μαΐου θα συμμετάσχει ο Δήμος στο Συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum.

email