Ο Κεφαλλονίτης βασιλιάς του λουκάνικου

Τόνι Ταντάγκλια

Τόνι Ταντάγκλια

Τα λουκάνικα του ομογενή κρεοπώλη, Τόνι Ταντάγκλια, καταφέρνουν  να σπάνε  κάμποσα ρεκόρ και να στολίσουν τον μάγειρα τους με τον τίτλο του «Βασιλιά του Λουκάνικου».

Ο  Τόνι που κατάγεται από την Κεφαλλονιά και διατηρεί το κρεοπωλείο Tony’s Gourmet Delights στην περιοχή Greythorn της Μελβούρνης και η σύζυγός του Μαρία κάτι με τον μαϊντανό του κήπου τους, τα μυρωδικά της γιαγιάς του και συνταγές μυστικές που έρχονται από την Μακεδόνισα γιαγιά της Μαρίας έχουν καταφέρει  να κερδίσουν όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία βραβεία, για τα λουκάνικα τους.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες κρεοπώλες από όλη τη Βικτώρια και τα λουκάνικα τους λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό του Αυστραλιανού Συμβουλίου Κρεοπωλών για την ανάδειξη του «Βασιλιά του Λουκάνικου» όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται ο τίτλος που ο πλέον μερακλής κρεοπώλης κερδίζει.

Τρία λουκάνικα του Τόνι βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό. «Δεν το πιστεύαμε» λέει η σύζυγος του, Μαίρη Χριστοφίδη που είναι το δεξί χέρι του Τόνι και καλλιεργεί στον κήπο τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν στα λουκάνικα τους. «Συνήθως τρεις διαφορετικοί κρεοπώλες κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία και όχι ένας, όλα.

Φαίνεται ότι οι συνταγές της γιαγιάς μου συνεχίζουν να αρέσουν” προσθέτει.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team