Π.Ε Κεφαλληνίας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

Σύμφωνα με απόφαση, ορίζονται για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης ως  τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας

Ώρα 10.30πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Κ. Βασιλάτου Γεράσιμος Γαλανός, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12.00: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλλονιάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Ώρα 17.30μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Ώρα 18.30μμ.: Το Λύκειο Ελληνίδων, Παράρτημα Αργοστολίου, πραγματοποιεί εκδήλωση αδελφοποίησης του με την Ομοσπονδία Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου Κύπρου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με πρόγραμμα – αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκαλούνται ο Ιερός Κλήρος και οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Αργοστολίου και του Νομού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει o Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής κος Πολλάτος Γεράσιμος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο 2671360530-1 έως και την Τετάρτη 24.10.2012.

email