Π.Ε Κεφ/νίας-Ιθάκης:«Βουλευτικές Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012»

Εκλογές Ιουνίου 2012

Εκλογές Ιουνίου 2012

Για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν την 17η Ιουνίου 2012, στην εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας έχουν συσταθεί εκατόν δέκα τέσσερα (114) εκλογικά τμήματα.

Επίσης έχει συσταθεί ένα (1) μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών που περιλαμβάνει εκλογείς των Νομών: Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Ηλείας, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας. Η διαλογή των ψήφων του ανωτέρω εκλογικού τμήματος θα γίνει στο Εφετείο Πατρών όπου θα μεταφερθεί ο εκλογικός σάκος από τον δικαστικό αντιπρόσωπο του τμήματος μετά το πέρας της ψηφοφορίας. Οι ετεροδημότες εκλογείς άλλων εκλογικών περιφερειών της επικράτειας που θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στην εκλογική μας περιφέρεια ανέρχονται σε εβδομήντα (70).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται συνολικά σε 56.321 συμπεριλαμβανομένων των 1.614 Κεφαλλονιτών ετεροδημοτών (που ψηφίζουν σε άλλες περιοχές της επικράτειας) καθώς και των 174 εκλογέων του άρθρου 27 (στρατιωτικών, ναυτικών κλπ.)

Οι 1.614 Κεφαλλονίτες που έχουν δηλώσει ετεροδημότες και ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν στην υπόλοιπη επικράτεια και επί των εκλογικών καταλόγων φέρουν την ένδειξη «Ε» ώστε να μην τους επιτραπεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης κατανέμονται ως εξής:

 

ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

1.267

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

223

ΠΑΤΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

76

ΗΛΕΙΑΣ

4

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

39

ΗΜΑΘΙΑΣ

1

ΠΕΛΛΗΣ

1

ΠΙΕΡΙΑΣ

3

ΣΥΝΟΛΟ

1.614

 

Διπλοεγγεγραμμένοι εκλογείς που στους εκλογικούς καταλόγους φέρουν την ένδειξη «Δ» μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε ένα οποιοδήποτε από τα δύο ή περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι εγγεγραμμένοι υπογράφοντας ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου σχετική έντυπη υπεύθυνη δήλωση με τη δέσμευση ότι δεν έχουν ψηφίσει και δεν πρόκειται να ψηφίσουν και σε άλλο εκλογικό τμήμα της επικράτειας.

Οι παραλειφθέντες εκλογείς από τους εκλογικούς καταλόγους για οποιονδήποτε λόγο εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων δήμου της εκλογικής μας περιφέρειας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου προσκομίζοντας στον δικαστικό αντιπρόσωπο ειδικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από τον οικείο δήμο. Έχουν δοθεί για το θέμα αυτό ειδικές οδηγίες στους Δήμους προκειμένου να παραμένουν ανοικτοί για το κοινό ώστε να χορηγούν απρόσκοπτα το πιστοποιητικό αυτό μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης.

Στις Βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 συμμετέχουν στην εκλογική μας περιφέρεια δεκαπέντε (15) συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων ως ακολούθως:

 

1

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ)

2

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

3

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

4

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

5

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

6

ΛΑΪΚΟΣΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

7

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

8

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

9

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

10

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

11

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)

12

Οικολόγοι Πράσινοι

13

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

14

ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ

15

δημιουργία, ξανά!(δημιουργία, ξανά!–Δράση–Φιλελεύθερη Συμμαχία)

 

Οι συμμετέχοντες συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων όφειλαν να παραδώσουν με δική τους ευθύνη στον Αντιπεριφερειάρχη αριθμό ψηφοδελτίων ίσο με τον αριθμό των εκλογέων προσαυξημένο κατά 20%. Σε περίπτωση παράδοσης μικρότερης ποσότητας, αυτή καταμερίστηκε αναλογικά στα εκλογικά τμήματα, η ευθύνη όμως τυχόν έλλειψης κατά την ημέρα των εκλογών βαρύνει τους συμμετέχοντες συνδυασμούς.

Η διάρκεια της ψηφοφορίας την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα είναι από την εβδόμη πρωινή (07.00) έως την εβδόμη εσπερινή (19.00). Στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 το Υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει ξανά πιλοτικά έναν εναλλακτικό τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας παράλληλα με τον συνήθη τρόπο συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Ο νέος τρόπος συνίσταται στην μετάδοση μέσω κινητών τηλεφώνων που φέρουν ενσωματωμένη ειδική εφαρμογή, απευθείας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των τμημάτων της επικράτειας που έχουν επιλεγεί είναι και 28 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Κεφαλληνίας, ήτοι 20 του Δήμου Κεφαλλονιάς και 8 του Δήμου Ιθάκης.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam