Πάνω από 50.000 επισκέψεις είχε η “Χρυσή”….. Ρομπόλα στο νησί μας…!

Ο Συνεταιρισμός της Ρομπόλας

Ο Συνεταιρισμός της Ρομπόλας

To νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του συναιτερισμού ρομπόλας Κεφαλονιάς  Παναγή Γαλιατσάτο συνάντησε η δημοσιογράφος τουριστικού ρεπορτάζ Ελένη Βαλλιανάτου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

κ. Γαλιατσάτο  ο συναιτερισμός ιδρύθηκε το 1982 και ολοένα επεκτείνεται…..  πόσους επισκέπτες έχουμε ετησίως στο συναιτερισμό και  με  ποιες  νέες αγορές έχετε συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες?

Φέτος είχαμε 50.000 επισκέψεις στο συναιτερισμό  μας,και στο μουσείο μας κι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό!!  Σημαντικές συμφωνίεςέχουμε ήδη  με τον  Καναδά και την Κίνα.

Ο Συνεταιρισμός «ταξίδεψε» στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ και έχει  συμφωνηθεί η εισαγωγή της Ρομπόλας στην Καναδική αγορά . Η εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος και η μοναδικότητα του, ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για αυτήν την εξέλιξη.

Κατόπιν διαπραγματεύσεων και στην Κίνα συμφωνήθηκε η πώληση μεγάλης ποσότητας οίνων Ρομπόλας και San Gerassimo, γεγονός που καθιστά ίσως την Ρομπόλα ως το λευκό ξηρό ελληνικό κρασί με την περισσότερη διείσδυση στην Κινεζική αγορά.

Τι προοπτικές υπάρχουν ?

Υπάρχουν προοπτικές για την ρομπόλα ,είναι  ένα κρασί ιδιαίτερο και βραβευμένο αφού η ποικιλία της ρομπόλας θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιού στην Ελλάδα και ανήκει στις ποικιλίες ανωτέρας προέλευσης ΠΟΠ.

Φέτος η ρομπόλα πήρε μια σημαντική διάκριση…πόσο υπερήφανος αισθάνεσθε για αυτό?

Η συμμετοχή του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας με το κρασί SAN GERASIMO (ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλληνίας) βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την δυναμική της ποικιλίας Ρομπόλα αλλά και το ποιοτικό έργο που επιτελείται στον Συνεταιρισμό μας.ια.

Αισθανόμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για  το ασημένιο βραβείο που πήρε η Ρομπόλα Κεφαλονιάς.

Kαταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 594 δείγματα.

Τα 560 ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 6 άλλες χώρες: Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία και τα 34 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

email