Παρουσία ιδιοκτητών ΤΑΧΙ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Περιφερειακό Συμβούλιο

Περιφερειακό Συμβούλιο

Αναβλήθηκε ο ορισμός εδρών ΤΑΧΙ για την Π.Ε. Κέρκυρας, με -κατά πλειοψηφία- απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την πρόταση αναβολής έκανε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπυρίδων Σπύρου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

Η αναβολή στηρίχθηκε σε εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σ. Σιμόπουλου, που κοινοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αναφέρει: «Διευκρινίζουμε ότι η προθεσμία της παραγράφου 3 του άρθρου 83 του ν.4070/2012 δεν είναι αποκλειστική, αφού δεν ορίζεται ως τέτοια από το νόμο».

Επίσης, με απόφαση του Περιφερειάρχη θα οριστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες κοινές «πιάτσες» λειτουργίας των ΤΑΧΙ, καθώς και η περιμετρική ζώνη, ενώ για τους Παξούς ορίστηκε μια έδρα, μετά από πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου, Γιώργου Κάφυρη.

Σημειώνεται ότι για τις άλλες Π.Ε. των Ιονίων Νήσων ισχύει η απόφαση που ελήφθη στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου (27/05/2012) και συγκεκριμένα:

Α. Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Κατόπιν  διαλογικής  συζήτησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – και ορίζει μία ενιαία διοικητική έδρα για τη λειτουργία των ΤΑΞΙ.

Β. Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – και ορίζει:

1) Οι  πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι: Αργοστολίου – Λειβαθούς – Κοινότητα  Ομαλών να αποτελούν μία διοικητική  έδρα.

2) Στους υπόλοιπους πρώην  Καποδιστριακούς Δήμους, από μία έδρα έκαστος: Ελειού – Πρόννων, Ερίσου, Πυλαρέων και Σάμης,

3) Ο Δήμος Ιθάκης αποτελεί  μία ενιαία διοικητική  έδρα.

Επιπλέον, μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε και ο πρώην  Καποδιστριακός Δήμος Παλλικής να αποτελεί μια ενιαία διοικητική  έδρα.

Γ. Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – και ορίζει από μία έδρα ανά των κάτωθι  πρώην Καποδιστριακών Δήμων: Απολλωνίων, Ελλομένου, Καρυάς, Λευκάδας, Σφακιωτών.

Ο Δήμος  Μεγανησίου αποτελεί  μία ενιαία διοικητική  έδρα.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam