Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη: Σ.Α.Σ επιτρέπουμε καράβι!

Διονύσιος Σολωμός

Διονύσιος Σολωμός

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση του ΣΑΣ, κατά πλειοψηφία, που θέλει την Κοινοπραξία Ionian Group να ξεκινά άμεσα (εντός του Αυγούστου) την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣΑΣ έχει να κάνει με την ανάγκη πίεσης από τη πλευρά του υπουργείου ώστε η γραμμή και μετά το τρίμηνο να συνεχίσει και να έχει ολοχρονική ισχύ.

Το Σ.Α.Σ γνωμοδότησε  με ψήφους 14 υπέρ και 3 κατά της επαναλειτουργίας της γραμμής Ιθάκη (Πίσω Αετός) – Σάμη – Πάτρα.

Eπίσημη ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Επαναδρομολόγηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης
Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης».

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα -ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)- ικανοποιείται -εν μέρει τουλάχιστον- το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης και αποκαθίσταται -σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015- η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης, που παρέμενε ανενεργή επί 2,5 χρόνια περίπου. Με απολύτως νόμιμο τρόπο και με μόνο κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή την κάλυψη υπαρκτών και βεβαιωμένων αναγκών της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, το Υπουργείο προχώρησε στην αποδοχή του αιτήματος που υποβλήθηκε.

Στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το Υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει -όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε- και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ευελπιστεί παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει άμεσα και σε σημαντικό βαθμό, την τουριστική κίνηση στην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

Το Υπουργείο καλεί όλους -ιδίως τις παραγωγικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις των δύο νησιών- να αγκαλιάσουν με ψύχραιμο και θετικό τρόπο αυτή την επαναλειτουργία της γραμμής, που σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, μπορεί με την κατάλληλη αντιμετώπιση, να είναι επωφελής για όλους.
Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2, 185 10 Πειραιάς,

τηλ.: 2131371714, fax: 2131371590
website: www.hcg.gr , e-mail: mme [at] yna [dot] gov [dot] gr

email
Πηγή άρθρου: e-kefalonia.net