Το πλοίο “Επτάνησος” και οι συμπαραστάτες του

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Ναυτιλίας κο M. Βαρβιτσιώτη και Σ.Α.Σ. για το δρομολόγιο Ιθάκη-Σάμη- Πάτρα

Δεδομένης της επικείμενης διαφοροποίησης του προγράμματος που αφορά στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας, ενόψει της χειμερινής περιόδου και της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε:

την αναγκαιότητα διατήρησης καθημερινού ολοχρονικού δρομολογίου, που να εξυπηρετεί την γραμμή Ιθάκη-Κεφαλονιά(Σάμη)-Πάτρα, μέσω καταλλήλου πλοίου, που να συνάδει με τις προδιαγραφές αξιοπλοΐας

και την επιβεβλημένη ύπαρξη πρωινής και βραδινής γραμμής από Ιθάκη-Κεφαλονιά (Σάμη) προς Πάτρα, χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις.

Είναι αντιληπτό ότι λόγω των φαινομένων της νησιωτικότητας και των δεδομένων της δυσχερούς κοινωνικό-οικονομικής πραγματικότητας που διανύουμε που έχει πλήξει σοβαρά την περιοχή μας η ύπαρξη ικανοποιητικής δια θαλάσσης συγκοινωνίας, κρίνεται ζωτικής σημασίας για την τόνωση και ενίσχυση της περιοχής μας.

Επιπλέον πολλές εκ των υπηρεσιών έχουν μεταφερθεί στην Δυτική Ελλάδα, αναγκάζοντας τους συμπολίτες μας να πηγαινοέρχονται αυθημερόν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.

Επίσης, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ειδική μέριμνα που καθίσταται απαραίτητη για τους πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, απαιτούν διαρκείς τακτές μετακινήσεις, σε μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που προϋποθέτει ανάλογη συχνότητα ακτοπλοϊκών δρομολογίων και διευκολύνσεις όσο αναφορά την αποφυγή των επιπλέον διανυκτερεύσεων.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από ενδεχόμενο οικονομικό και διαδικαστικό αδιέξοδο, -με σοβαρότατες επιπτώσεις ακόμη και στην επιβίωση των συνανθρώπων μας-αλλά και να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας, για την ενίσχυση της οικονομίας και την ανάταση της περιοχής μας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε ιδιαιτέρως όπως εξετάσετε με περίσκεψη το αίτημά μας και προσβλέπουμε ότι επιλέξετε τις κατάλληλες λύσεις με βάσει τα ζητούμενα και τις ανάγκες μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

X.Σκληρός

X.Σκληρός

Από την 1η Νοεμβρίου 2013 σύμφωνα με την αίτηση της Εταιρείας Στρίντζη προς το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών που θα συνεδριάσει στις 15/10, μπαίνει στην γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα το πλοίο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ με καθημερινά δρομολόγια και διπλά δρομολόγια Τρίτη-Παρασκευή-Κυριακή!

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ΙΘΑΚΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ ζητούν την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη και αποστολή σύμφωνης απόφασης προς το Υ.Ε.Ν. προς ενίσχυση του αιτήματος της εταιρείας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

ΙΘΑΚΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Προς

κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

κ. Πρόεδρε, σας καλούμε να συγκαλέσετε Έκτακτη και Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη νέα αίτηση της εταιρείας Στρίντζη προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, για δρομολόγηση του πλοίου “Επτάνησος” στη γραμμή ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ-ΠΑΤΡΑ από 1-11-13 έως 31-10-14.

Σημ: η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. είναι την Τρίτη 15-10-13, άρα το Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει ΑΜΕΣΑ, τουλάχιστον μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σας κοινοποιούμε την αίτηση της εταιρείας από 8-10-13 καθώς και τα προτεινόμενα δρομολόγια, για ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΦΛΑΜΠΑ

Ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρότασή μας για στήριξη της αίτησης της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ για την επιστροφή στο νησί μας από 1η Νοέμβρη του πλοίου “ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ”. Αύριο η απόφαση κοινοποιείται στο Υπουργείο με κάποια πρόσθετα αιτήματα για τα δρομολόγια και την Τρίτη αποφασίζει το Υ.Ε.Ν.

Ο Παύλος Παπαδάτος

Ο Παύλος Παπαδάτος.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει είναι και η αίτηση δρομολόγησης του σύγχρονου ferry boat ‘Επτάνησος’ στην γραμμή Πάτρας- Σάμης, αφού ως γνωστό από την 1η Νοεμβρίου η γραμμή μένει χωρίς καράβι. Συνεπώς όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δρομολογηθεί το ‘Επτάνησος’, πράγμα που θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας και όχι μόνο. Πληροφορούμαι όμως ότι κάποιος θεσμικός παράγοντας του νησιού -που οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη δρομολόγηση αυτή- προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποτρέψει, ώστε επισκέπτες, Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στην Κυλλήνη προκειμένου να φτάσουμε στην Κεφαλονιά με καράβι φιλικών και δικών του συμφερόντων. Όσον αφορά στην Ιθάκη, αυτήν… την έβγαλε από τον χάρτη.

Συνεπώς οι θεσμικοί εκπρόσωποι των νησιών μας – τουριστικοί εκπρόσωποι, επιμελητήριο, περιφέρεια, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.- πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προάσπιση των συμφερόντων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τα νησιά μας μαραζώνουν καθημερινά. Είναι πραγματικά τραγικό να υπάρχουν κάποιοι θλιβεροί άνθρωποι που κυριολεκτικά τα σαμποτάρουν με τις ενέργειές τους. Αυτό ισοδυναμεί με προδοσία. (Δεν θα τους περάσει).

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Παύλος Παπαδάτος

Σημείωση

Τα μέλη του ΣΑΣ είναι ενήμερα. Καλό θα είναι όμως και οι θεσμικοί παράγοντες να τους στείλουν άμεσα τις θέσεις τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

email