Προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία

Eκδήλωση στην Αυστραλία

Eκδήλωση στην Αυστραλία(Πηγή φωτογραφίας:syzefxis.gov.gr)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία

Προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία – Κοινές διακοπές σε Ιταλία και Ιόνια Νησιά

Με την εκπρόσωπο του Συνδέσμου Τουρισμού Ανατολικής Μεσογείου (Eastern Mediterranean Tourism Association, Jaqueline Preketes, είχε συνεργασία ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης, με στόχο την προώθηση της ιδέας για σπαστές διακοπές των Αυστραλών στα Ιόνια Νησιά και την Ιταλία.

Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου βρήκε την ιδέα εξαιρετική και συμφωνήθηκε να επισκεφθεί το καλοκαίρι τα Ιόνια Νησιά για συναντήσεις με τοπικούς πράκτορες, ώστε να δημιουργηθούν οι

απαραίτητες συνέργειες.

 Αγώνες κρίκετ και στην Κεφαλονιά

Επίσης, η επτανησιακή αποστολή είχε συνάντηση με τον Νίκο Χατζόγλου, Πρόεδρο της αυστραλοελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ, με τον οποίο συζήτησε τους τρόπους προσέλκυσης αυστραλών τουριστών στα Ιόνια Νησιά, με κύριο κίνητρο το κρίκετ.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή, κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με τον κ. Νίκο Χατζόγλου, έθεσε θέμα προώθησης του κρίκετ και στην Κεφαλονιά και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία πολύ σύντομα.

Δεξίωση από την Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη

Σε δεξίωση, που παρέθεσε η Ελληνίδα Πρόξενος στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, προς τιμή της Πρέσβειρας Αυστραλίας στην Ελλάδα, Jenny Bloomfield, συμμετείχε η επτανησιακή αποστολή που βρίσκεται στην Αυστραλία, με στόχο την προβολή των Ιονίων Νήσων.

Παρόντες οι ομογενείς, στήριξη της προσπάθειας προβολής από Επτανήσιους

της Αυστραλίας

Συγκινητική ήταν η στήριξη της προσπάθειας για την προβολή των Ιονίων Νήσων στην Αυστραλία από τους Έλληνες ομογενείς, κυρίως δε από τους Επτανήσιους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επτανησίων Μελβούρνης, Σπύρος Τσιλιμιδός, ήταν παρών στην έκθεση στη Μελβούρνη, ενώ παραδοσιακό συγκρότημα από παιδιά των ομογενών της Μελβούρνης χόρεψαν παραδοσιακούς επτανησιακούς και ελληνικούς χορούς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όλες οι εφημερίδες και τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής ομογένειας, φιλοξένησαν άρθρα και συνεντεύξεις που αφορούν στα Ιόνια Νησιά, μεταφέροντας με ουσιαστικό αλλά και γλαφυρό τρόπο τις ομορφιές των νησιών, τον πολιτισμό τους και τους λόγους που κάποιος πρέπει να τα επισκεφτεί.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam