Προβολή του νησιού μας στην Ρωσική Επικράτεια

Σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και με το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρέσβη κ. Βλαντίμιρ Τσικβισβίλι και του συμβούλου κ. Βαλέρι Νικολάεβ μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βλαντίμιρ Κόροτκοβ της Πόλεως Σεργκίεβ Ποσάντ μεγαλύτερου κέντρου της Ορθοδοξίας στην Ρωσία οπου βρίσκεται η Θεολογική Ακαδημία που ιδρύθηκε από τους Λαμπρούς Κεφαλλήνες αδελφούς Σωφρόνιο και Ιωαννίκιο Λειχούδη και βρίσκονται τα λείψανα του Έλληνα Αγίου Μάξιμου του Γραικού επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του νησιού μας αποτελούμενη από τον κ. Κεκάτο Ευάγγελο Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς και Ζαφειράτο Δημήτριο Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Φ.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς διά του κ. Δημάρχου και του κ. Κεκάτου στηρίζει με θέρμη τις πρωτοβουλίες και ενέργειες της Κ.Ε.Ε.Φ και του Προέδρου της κ. Ζαφειράτου για την προβολή του νησιού μας στην Ρωσική Επικράτεια και την αδελφοποίηση με την Πόλη του Αγίου Σέργιου.

Η υποδοχή και η αγάπη την οποία επιφύλαξαν οι Αρχές της πόλεως δια του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων κ. Σεργκέι Τοστανόφσκι και Ηλία Μπαρμπακάτζε και της Λάβρας δια των Αρχιεπισκόπων Θεογνώστη και Ευγένιου ήταν εξαιρετική και μοναδική και προδιαθέτει θετικά για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Ευχαριστούμαι όλους όσους συμπαρίστανται στο έργο μας εκ μέρους του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου , τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και τους κληρικούς της Μητροπόλεως και το σύνολο των Κεφαλλήνων υποστηρικτών των προσπαθειών μας.

Ευχαριστούμε Τον Πρέσβη κ. Μιχαήλ Σάββα που με την παρουσία του στις συνομιλίες στην Ρωσία έβαλε την κάλυψη του Υπουργείου Εξωτερικών και προσέφερε για μία ακόμη φορά ανεκτίμητο έργο.

Τέλος να αναφέρουμε την πρόθεση των Αρχών του Αγίου Σέργιου να επισκεφθούν την Κεφαλονιά στο διάστημα από 20 Μαΐου έως 3 Ιουνίου συνοδευόμενοι ίσως από τον Πρέσβη και τον Γραμματέα Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

 Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam