Ψήφισμα κατά της κατάργησης υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου

ΔΟΥ Αργοστολίου

ΔΟΥ Αργοστολίου

Η Συντονιστική Επιτροπή των εκπροσώπων των παρακάτω Συλλόγων και φορέων της Κεφαλονιάς, που συνήλθαμε σήμερα 25 Ιουνίου 2013, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης από την κατάργηση συγκεκριμένων υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, ομόφωνα αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

1) Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην υποτιθέμενη αναδιοργάνωση υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, με την απομάκρυνση από τη Κεφαλονιά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και τη μεταστέγασή τους στην Πάτρα. Το κλείσιμο των τμημάτων αυτών δεν αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων λειτουργίας τους, αλλά στην ουσιαστική διάλυσή τους και την μελλοντική ανάθεση του έργου τους σε ιδιωτικές φοροεισπραχτικές εταιρείες, οι οποίες ήδη καραδοκούν να κερδοσκοπήσουν, υποκαθιστώντας παράνομα το Κράτος σε βασικές λειτουργίες του.

2) Με την απομάκρυνση των παραπάνω Τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου αγνοείται η γεωγραφική νησιωτική ιδιαιτερότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και συγχρόνως παραβιάζεται η αρχή της νησιωτικής αυτοτέλειας, επομένως και το δικαίωμα των Κεφαλονιτών πολιτών, εργαζομένων και επιχειρηματιών να απολαμβάνουν ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και οι κάτοικοι χερσαίων περιοχών, χωρίς οικονομικό κόστος και απώλεια χρόνου.

3) Η υποχρεωτική μετακίνηση των πολιτών στην Πάτρα για την επίλυση καθημερινών φορολογικών τους υποθέσεων ή ακόμη η εκεί εκπροσώπησή τους από τρίτους με γραφειοκρατικές διαδικασίες και υπηρεσίες που θα χρυσοπληρώνουν, θα εξελιχθεί σε μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, ιδιαίτερα σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων του νησιού μας, που ήδη πλήττονται από τη βαρβαρότητα των ασκούμενων πολιτικών.

4) Θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, κατακόρυφης ανόδου της ανεργίας, κάθετης πτώσης του κύκλου εργασιών τους και επαπειλούμενης παύσης της δραστηριότητας πολλών εξ αυτών.

5) Άλλη μια κατηγορία εργαζομένων θα υποχρεωθεί να υποστεί αδικαιολόγητα όχι μόνον την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά και την διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής, από την αιφνίδια αλλαγή του τόπου κατοικίας τους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ι. Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση να διακόψει άμεσα και οριστικά οποιαδήποτε διαδικασία για την απομάκρυνση από την Κεφαλονιά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό και υγιές επίπεδο παροχής δημοσίων υπηρεσιών, στο οποίο θα μπορούν να ισορροπήσουν και η αποτελεσματική φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους , αλλά και η δυνατότητα των Κεφαλονιτών πολιτών να εκπληρώνουν τις τρέχουσες και κρίσιμες φορολογικές τους υποχρεώσεις, το συντομότερο και χωρίς άλλες επιβαρύνσεις και έξοδα. Η κοινωνία έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πολλές «δόσεις» βαρβαρότητας, δεν μπορεί να αντέξει άλλο, μπορεί και πρέπει να αντιδράσει για να επιβάλλει τα συμφέροντα των πολλών επί των ιδιοτελών συμφερόντων ελαχίστων.

ΙΙ. Καλούμε την εκλεγμένη ηγεσία του νησιού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, όλους τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, όλα τα φυσικά πρόσωπα και τους φορείς και οργανώσεις, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές, του νησιού μας, να αντιδράσουμε μαζικά και ενωτικά, ώστε όλοι μαζί να συμπράξουμε σε αποκλεισμό του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, από τις πρώτες πρωινές ώρες, με διάρκεια που θα αποφασιστεί κατά την πορεία και αναλόγως των εξελίξεων του αγώνα. Και τέλος

ΙΙΙ. Καλούμε τα αρμόδια όργανα των Συλλόγων και φορέων που εκπροσωπούμε να συνέλθουν και λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις, ώστε αφενός μεν να επικυρωθούν τα ανωτέρω, αφετέρου να φροντίσουν για τη μεγαλύτερη δυνατή, μαζική και ενωτική συμμετοχή στον αγώνα για τη ματαίωση των σχεδίων της Κυβέρνησης.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

1. Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης

2. Εμπορικός Σύλλογος «Η Κράνη»

3. Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς

4. Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

5. ΕΦΕΕΚΙ

6. Μέτωπο Κεφαλλήνων

7. Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

8. ΑΝΑΣΑ Περιφερειακή Παράταξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

9. Πρωτοβουλία Πολιτών

10. ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

email