Ρουχωτάς: Να ζητήσουν συγγνώμη από Μεταξά και Ζαπάντη

Βασίλης Γρ.  Ρουχωτάς

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2012, μεταξύ των άλλων, ανακοινώθηκε αιδημόνως από την Δημοτική Αρχή ότι μετά  από Δικαστική Απόφαση το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας  δεν θα απενταχθεί.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, έστω και τώρα, η Δημοτική Αρχή να έχει την γενναιότητα και την μεγαλοψυχία να ζητήσει συγνώμη από τους τέως Δημάρχους κκ Μ. Μεταξά και Κ Ζαπάντη, που επί δύο σχεδόν χρόνια διασύρει για το θέμα, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την άσκηση  των ενδίκων μέσων που όφειλε να ασκήσει,  και άσκησε, στα πλαίσια των στοιχειωδών  καθηκόντων της.

¨Όμως αυτό το φύλλο συκής,  με το οποίο ο κ Ανουσάκης επεχείρησε να κρύψει την γύμνια της Δημοτικής Αρχής (αλλά και για όσους γνωρίζουν  και της δικής του κυρίως βεντέτας) κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ελαχιστότατο και δεν κρύβει, αλλά αντίθετα τονίζει το ηθικό έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής.

Όσον αφορά το μοναδικό θέμα   για το οποίο συνεκλήθη κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο  την 4η Ιουλίου, «Επιστροφή αδιάθετου υπολοίπου 131.423,46 Ευρώ (μη επιλέξιμου) Έργων Δημοσίων Επενδύσεων (Αποχέτευση και Βιολογ. Καθαρισμού Πόρου  Σκάλας) και τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012»( Για τα ελληνικά, εννοιολογικά και συντακτικά προφανώς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπογράφοντα πρόεδρο κ Νίκο Ανουσάκη) είναι το ίδιο ακριβώς που συζητήθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο την  19η Ιουνίου 2012, αλλά προφανώς για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν, ξέχασαν να εισηγηθούν ολόκληρη την εισήγηση.

Παρά το γεγονός ότι μετά το συμβούλιο της 19ης Ιουνίου,  κατά το οποίο συζητήθηκε   το ως άνω θέμα χωρίς να ληφθεί η απαιτούμενη απόφαση, συνεκλήθησαν δύο ακόμη δημοτικά συμβούλια,  την 21η Ιουνίου και την   26η Ιουνίου 2012, η Δημοτική Αρχή  δεν θυμήθηκε να το συμπεριλάβει ούτε σε  αυτά, προφανώς από καλοκαιρινή ραστώνη, και έτσι αλαφιασμένη (όπως άλλωστε είναι σχεδόν στο σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων) έσπευσε να συζητήσει κατεπείγοντως  την 4η  Ιουλίου ότι όφειλε να είχε αποφασίσει την 19η Ιουνίου.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή σπαταλά το χρόνο της σε Δημοτικά συμβούλια διανομής απ ευθείας αναθέσεων και ήσσονος σημασίας αποφάσεων, προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τις καταγγελίες και τις παραιτήσεις συμβούλων της,  και σε εποχές οξύτατης οικονομικής κρίσης δεν είναι ικανή να ταχυδρομήσει εγκαίρως ούτε τους λογαριασμούς νερού του τέταρτου τριμήνου του 2011 της περιφέρειας της Κεφαλλονιάς και να προγραμματίσει με διαφάνεια την αποπληρωμή των οφειλών της προς τους συμπολίτες μας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και την οικονομική αντοχή των συμπολιτών μας.

Ληξούρι 6 Ιουλίου 2012-07-06

Βασίλης Γρ.  Ρουχωτάς

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλός Κεφαλλονιάς

email
Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr