Σ.Κουρής: «Η παύση λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, στα νησιά μας, θα ήταν ολέθρια»

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, με επιστολή του προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λυκουρέντζο, ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στα νησιά Κεφαλονιά – Ζάκυνθο – Ιθάκη.

Η επιστολή

Η Διοίκηση της ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ και οι εργαζόμενοι και Συνεργάτες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης, μετά το πέρας της διαδήλωσής τους, που πραγματοποίησαν στο Αργοστόλι, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, παρέδωσαν στο γραφείο μου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ψήφισμα  Διαμαρτυρίας- Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την συνέχιση της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας στα Νησιά μας, το οποίο και σας διαβιβάζουμε.

 Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε πεπεισμένοι για το δίκαιο των αιτημάτων τους και ότι ο αγώνας τους είναι και αγώνας του ελληνικού λαού για πρόοδο και ευημερία. Η δράση τους άλλωστε αφορά σε μια ομάδα ατόμων ευπαθών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία και επιτείνονται διαρκώς από τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Είναι προφανές ότι τα άτομα αυτά, επιβάλλεται να λάβουν περαιτέρω υποστήριξη από την ήδη υπάρχουσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα και να επιβιώσουν και όχι να στερηθούν τις παροχές που ήδη τους προσφέρονται.

Οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα για να υποστηρίξουμε το ρόλο μας, την υψηλή ευθύνη μας ως προς την εξασφάλιση της κρατικής πρόνοιας, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και του ανθρώπινου της μεταχείρισης των συμπολιτών μας.

Με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται ζωτικής σημασίας, η  διευκόλυνση όλων των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας με όλα τα δυνατά μέσα και το να τορπιλίζονται προσπάθειες όπως η δράση της ΑΜΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ που συμβάλλουν επί της ουσίας στο αξιοπρεπές της  διαβίωσής τους, προφανώς αντίκειται στο σκοπό αυτό.

Η παύση λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, στα νησιά μας, θα ήταν ολέθρια, με δυσθεώρητες επιπτώσεις για τα πάσχοντα άτομα αλλά και το σύνολο του πληθυσμού μας.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και στην θετική εξέταση του παρόντος αιτήματος, για την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας που συνιστά και απαίτηση όλων των συμπολιτών μας.

email