Σαράντα τα «κόκκινα» κτήρια στην Κεφαλονιά, αλλαγές ζητά το ΤΕΕ

Σεισμόπληκτο Ληξούρι

Σεισμόπληκτο Ληξούρι

Σαράντα κτήρια έχουν μέχρι στιγμής χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση («κόκκινα») στην Κεφαλονιά, ενώ εκκρεμεί η εξέταση 69 ακόμη που αναμένεται να περάσουν από τριτοβάθμια επιτροπή.

Περίπου 750 κτήρια έχουν σημανθεί με κίτρινο χρώμα, δηλαδή θα απαιτηθούν εργασίες αποκατάστασης, ενώ 250 έχουν κριθεί «πράσινα», και συνεπώς οι ιδιοκτήτες μπορούν άμεσα να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την αποτίμηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δοκίμασαν την αντοχή του κτιριακού αποθέματος στην περιοχή, που αποδείχθηκε όμως ιδιαίτερα ανθεκτικό, καθώς οι επιταχύνσεις που καταγράφηκαν στους δυο σεισμούς ήταν της τάξης των 0,53 g και 0,72 g ανά ώρα, την ώρα που ο κτηριοδομικός κανονισμός προβλέπει 0,36 g.

Καθώς οι σημαντικότερες ζημίες καταγράφηκαν σε παλιά, κακοφτιαγμένα και αυθαίρετα κτήρια, το ΤΕΕ καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει τον κανονισμό που δεν επιβάλλει ως υποχρεωτική τη σύνταξη μελέτης τρωτότητας και στατικής επάρκειας σε αυθαίρετες κατοικίες, και επιτρέπει τη νομιμοποίηση τους με απλό οπτικό έλεγχο από το μηχανικό.

Επίσης, το ΤΕΕ ζητά κατά προτεραιότητα την αναβάθμιση της στατικής επάρκειας όλων των δημόσιων κτηρίων, αρχής γενομένης από την Κεφαλονιά, αλλά και τη διενέργεια επανέλεγχων στα κτήρια σε περιοχές όπου στο παρελθόν έχουν γίνει σεισμοί, όπως Αθήνα, Αίγιο, Καλαμάτα, καθώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το μητρώο αξιολόγησής τους μετά τους σεισμούς.

Όσον αφορά τις ζημίες που έγιναν στις υποδομές της Κεφαλονιάς, στην οδοποιία και στα λιμάνια Αργοστολίου και Ληξουρίου, οι μηχανικοί διαπίστωσαν σωρεία κακοτεχνιών και λαθών, με συνέπεια να προτείνουν προσωρινές επισκευές που μπορούν να δρομολογηθούν σε ένα μήνα, προκειμένου να λειτουργήσουν τα έργα κατά την τουριστική περίοδο, και στη συνεχεία να υπάρξει επανακατασκευή σύμφωνα με το νέο κανονισμό.

Ειδικά για το δρόμο που συνδέει Αργοστόλι με Ληξούρι, όπου διαπιστώθηκαν παρατεταμένες βροχοπτώσεις, προτείνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος κατά τα πρότυπα της περίπτωσης των Τεμπών, με εγκατάσταση «βραχοπαγίδων» και συνεχή επίβλεψη, καθώς ο δρόμος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

email
Πηγή άρθρου: skai.gr