Σχέδιο “Αντι- Καλλικράτη” και στην Κεφαλονιά;

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Παρουσία και των Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου, Διον. Μυλωνά, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτ. Κουρή, Λευκάδας, Θ. Βερύκιο, έγινε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στον οποίο τέθηκαν ζητήματα αλλαγής του «Καλλικράτη» με τροποποιήσεις άρθρων και στόχο την καλύτερη λειτουργία των Περιφερειών αλλά και των Δήμων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, υπάρχει πρόθεση για την αλλαγή στο διοικητικό χάρτη της χώρας και σε ότι αφορά στους Δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς προβλέπεται κατάτμηση σε περισσότερους Δήμους.

Για την κατάτμηση των Δήμων υπάρχουν πολλές προτάσεις τόσο από τα Κόμματα όσο και από φορείς που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συζητηθούν.

Όπως τόνισε ο κ. Σπύρου, αυτό που πρέπει να μπει σε προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και ίσως, πρόσθεσε, αυτό να προβλημάτισε και την Κυβέρνηση σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση του ένας Δήμος ανά νησί, διαπίστωσε δηλαδή ότι δεν ήταν αρκετά λειτουργικοί οι Δήμοι αυτοί και κυρίως σε μεγάλα νησιά.

Στο νησί μας η πρόταση με τις περισσότερες πιθανότητες είναι το “σπάσιμο” σε 3 Δήμους και συγκεκριμένα  ένας Δήμος ( Αργοστόλι – Λειβαθώ – Ομαλά), δεύτερος Δήμος ( Πρώην Δήμοι Σάμης και Ελειού-Πρόννων) και ένας τρίτος Δήμος με ( Παλλική – Έρρισο και Πύλαρος).

Είδωμεν…

email