Σε λίγο το Συλλαλητήριο – Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο-ΤΕΙ

Παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο-ΤΕΙ

Για σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο-διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλλονιά αφού ως γνωστόν μετά την διαβούλευση για το Σχέδιο Αθηνά, το ΤΕΙ περνά σε μεταβατικό χαρακτήρα και κλείσιμο το 2018.

Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Π.Ε Κεφ/νίας που ως γνωστόν εδώ και μέρες τελεί υπό ειρηνική κατάληψη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Οι φοιτητές έχουν συγκέντρωση στις 11 στο Αμφιθέατρο της Σχολής του και κατόπιν με πορεία θα συναντηθούν με τους υπόλοιπους φορείς αλλά και απλούς πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα τους στις 12 μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

Πολλοί Φορείς ( ΕΛΜΕ-ΚΙ,Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου, Εργατικό Κέντρο,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,Πρωτοβουλία Πολιτών κτλ )  με ανακοινώσεις τους αλλά και με την σημερινή τους παρουσία στο συλλαλητήριο στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών.

Κάλεσμα του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου στους καταστηματάρχες για 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο.

Στο μέτωπο της Αθήνας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής θα αντιπροσωπεύσει την Κεφαλλονιά στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Ν α θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Παρίσης έχει ζητήσει αναστολή των κινητοποιήσεων ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανουσάκης  ζήτησε σοβαρότητα από όλους.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team