Σημαντική η συμβολή του κ. Γ.Αρσένη στο θέμα των ΤΕΙ

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Μετά από τις επίμονες, επίπονες και συγκινητικές προσπάθειες του Γεράσιμου Αρσένη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, σχετικά με την μεγάλη μάχη του λαού μας, για την παραμονή των ΤΕΙ στα νησιά μας, ως Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν γνήσιο Κεφαλλονίτη.

Είναι γεγονός ότι η παρουσία του Γεράσιμου Αρσένη,-ο οποίος μαζί με τον συμπατριώτη μας καθηγητή κ. Διονύση Βώρο εκπροσωπούσαν την επιτροπή στήριξης των ΤΕΙ-ήταν βαρύνουσας και καταλυτικής σημασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας ήταν θετικός στις προτάσεις του Γεράσιμου Αρσένη οι οποίες κινούνταν στο παρακάτω πλαίσιο:

1) Να διατηρηθεί η αυτονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως βασικός πόλος ανώτατης εκπαίδευσης και

2) Να αναδιοργανωθούν τα εν λειτουργία τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Δ.Ε. του  ΤΕΙ Ιονίων έτσι ώστε στην πράξη να μην καταργηθεί κανένα τμήμα.

Βαθειά εκτίμηση του Γεράσιμου Αρσένη μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό είναι ότι το θέμα θα κλείσει θετικά για τα νησιά μας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών του νησιού μας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν μεγάλο Κεφαλλονίτη.

Τέλος, επειδή πάντα πίστευα βαθειά ότι οι κοινωνίες πρέπει να αναγνωρίζουν και να τιμούν τους σπουδαίους τους, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στον μεγάλο Κεφαλλονίτη Γεράσιμο Αρσένη, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης των ΤΕΙ,  σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα προτείνω την μετονομασία τμήματος  της οδού που οδηγεί στα ΤΕΙ, σε οδό ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ και καλώ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να υιοθετήσουν την πρότασή μου.

email