Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreis

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreis

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreis

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Γ’ Μέρος (23 – 26/9/13) της συνεργασίας του Δήμου Κεφαλoνιάς με Γερμανούς Αξιωματούχους της περιοχής Rhein Neckar Kreis της Γερμανίας . Τον Οργανωτικό συντονισμό της συνεργασίας είχε ο Α/Δήμαρχος Ε.Κεκάτος, η Γ.Γ. του Δήμου κ.Νικολαίδου και ανώτερα Υπηρεσιακά Στελέχη (κ.Κονιδάρης, κ.Γαρμπή) της Δημοτικής Αρχής.

Στην Αποστολή συμμετείχαν οι : κ.Bernhard (Δήμαρχος Weinheim), κ.Werner (Εκπρόσωπος Περιφέρειας RNK), κα.Seitz (Σύμβουλος Τουρισμού), κ.Hildenbrand (Νοσοκομειακός Σύμβουλος), κ.Muller (Σύμβουλος Εκπαίδευσης) και ο κ.Geinert (τ.Δήμαρχος και Υπεύθυνος Γερμανο-Ελληνικής Συνεργασίας).

Στις θεματικές συσκέψεις εργασίας συμμετείχαν:

Εκπαίδευση : κ.Κονιδάρης (ΤΕΙ), κ.Μαρκάτος (Β’βάθμια), κ.Σταθάτος (Α’βάθμια), κ.Ματιάτος (Ιδιωτική Σχολή Γερμανικής Γλώσσας). Συζητήθηκαν τα θέματα συνεργασίας Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μεταξύ των δύο περιοχών τόσο σε επίπεδο Διδασκόντων όσο και Μαθητών / Φοιτητών.

Νοσοκομεία : κ.Αυγουστάτος (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς), κ.Μαρκάτος (Α/Διοικητής Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου) και Δρ Σοφία Ζαφειράτου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, οι μετεκπαιδευτικές δυνατότητες των Λειτουργών της Υγείας όλων των επιπέδων και έγινε ξενάγηση των εγκαταστάσεων στην Νέα Πτέρυγα.

Τουρισμός : Εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων και Επιχειρήσεων.

Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής συνεργασίας, επίπεδο προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών, εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, κατευθείαν αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιάς με Γερμανία και δυνατότητες προβολής του Νησιού στη Γερμανόφωνη αγορά.

Οι επίσημοι επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα του Νησιού και περιοχές ενδιαφέροντος, όπου συναντήθηκαν με τοπικούς παραγωγούς για να διερευνηθεί η δυνατότητα εξαγωγής των αρίστης ποιότητας Κεφαλονίτικων προϊόντων.

Ο Α/Δήμαρχος Αργοστολίου κ.Σ.Σαββαόγλου είχε ξεχωριστή Σύσκεψη Εργασίας με τους Γερμανούς Επίσημους, τους οποίους αφού ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία, τους προσέφερε Τιμητικές Πλακέτες και συμβολικά δώρα.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της σημαντικής για το Νησί μας συνεργασίας και ιδιαίτερα τους : κ.Πατούλια, κ.Γαλάτη και κ.Βανδώρο για την ευγενική προσφορά των Δείπνων και Γευμάτων Εργασίας.

Τέλος τα Αποτελέσματα της Συνεργασίας θα ανακοινωθούν στο Συμβούλιο Δημάρχων από 22 έως 23 Οκτωβρίου 2013 στην Νυρεμβέργη, όπου το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση θα εκπροσωπήσει ο Α/Δήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος.

Υστερόγραφο: :

Σχετικά με τα κακoήθη, ψευδή, προσβλητικά και παραπλανητικά, ανεξάρτητα ή εξαρτώμενα δημοσιεύματα, που εμφανίσθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ από τους εγχώριους, ευτυχώς ελάχιστους ψευτοδιανοούμενους της Δημοσιογραφίας, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν :

  • από την προ 25ετίας Απόφαση του Δήμου Αργοστολίου για την «Αδελφοποίηση με το Aqui», που ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ (απόφαση 353/1988)
  • ή με τις Συναυλίες της Χορωδίας Αργοστολίου στο Aqui παρουσία των τότε Πολιτικών Τοπικών Παραγόντων
  • ή με τη Δημιουργία του πολυτελούς Μνημείου Μνήμης των Ιταλών, που κατασκευαζόταν από το 1975 έως το 1978
  • ή ακόμα και με το Κανόνι, που πρόβαλλε προκλητικά επί του Λιθόστρωτου, έμπροσθεν του Μουσείου Aqui ,

αλλά κώφευσαν ηχηρά στη με παγκόσμια απήχηση «Συγγνώμη προς το Λαό της Κεφαλονιάς» από τον (Γερμανό) Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Martin Schulz στις 26/6/13, στο Συνέδριο που οργανώθηκε από τον Δήμο Κεφαλονιάς στις Βρυξέλλες και ταράχτηκαν υποκριτικά, όταν οι Γερμανοί Επίσημοι κατέθεσαν, με δική τους πρωτοβουλία, Λουλούδια στο Ιταλικό Μνημείο, ως συμβολική έκφραση Συγγνώμης από τους Γερμανούς Δήμαρχους για τη σφαγή 10.000 Ιταλών Αιχμαλώτων Πολέμου αλλά και «..για τα δεινά που έζησαν οι Κεφαλονίτες από τα Γερμανικά Στρατεύματα ..».

Η συμβολική αυτή κίνηση, που διαστρεβλώθηκε σκοπίμως στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης πολιτικής κριτικής , επιβεβαιώνει την αναγνώριση του Ήθους , της έκφρασης Αλληλεγγύης και του Πολιτισμού, που συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τους Κεφαλονίτες.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού