Σταύρος Σπαθής: Πλήρης απαξίωση του επιμελητηρίου από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο

Σταύρος Σπαθής: Πλήρης απαξίωση του επιμελητηρίου από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο

Σταύρος Σπαθής: Πλήρης απαξίωση του επιμελητηρίου από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

O συνδυασμός μας ΝΕΑ ΠΝOΗ πιστός στις υποσχέσεις του προς εσάς επανέρχεται με αυτή την ανακοίνωση-καταγγελία ώστε να σας ενημερώσει για το τι γίνετε στο επιμελητήριο.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε, τη γεμάτη αβεβαιότητα για το μέλλον μας η Διοικούσα Επιτροπή του επιμελητηρίου μαζί με τον πρόεδρο έχουν αποφασίσει να μη γίνονται συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ώστε να συζητούνται τα προβλήματα που πραγματικά απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού μας.

Για άλλη μια φορά διακρίνουμε την απαξίωση των θεσμών από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Oι μοναδικές συνεδριάσεις που έχουν γίνει είναι μόνο για να συγκροτούνται επιτροπές ώστε τα άτομα του συνδυασμού του προέδρου να καταλαμβάνουν τις καίριες θέσεις. Συνεδριάσεις έγιναν μόνο όταν ο δημος έθετε θέματα είτε για σύσταση επιτροπών είτε για προγράμματα τα οποία έρχονταν με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να τυχαίνουν από τη μεριά μας σωστή ενημέρωση και επεξεργασία.

Δεν είδαμε με τον ίδιο ζήλο ο πρόεδρος και η Δ.Ε. να συγκαλούν συνεδρίαση για να συζητηθούν θέματα όπως η συμπεριφορά των τραπεζών απέναντι στους επαγγελματίες, τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη ρευστότητας, η συνεχή επιβολή χαρατσιών που κάνουν δυσβάσταχτη την επιβίωση μας. Δεν είδαμε συνεδρίαση για ανάληψη δράσεων για τη διαφήμιση και προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του νησιού μας. Δεν είδαμε έστω και τη μείωση της εισφοράς των μελών που είχαμε θέσει σε ένα από τα λιγοστά συμβούλια που έγιναν, αντί αυτού μόνο την ειδοποίηση για να πληρώσουμε.

Για να συμπληρώσουμε την ενημέρωση σας ως προς τη λειτουργία του ΔΣ του επιμελητηρίου να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να γίνονται 12 συνεδριάσεις το χρόνο εκτός Αυγούστου και τώρα έχουμε Oκτώβριο και έχουν γίνει μόλις 3 συνεδριάσεις. Αν αυτό δεν είναι η πλήρης απαξίωση του θεσμού καθώς και των ανθρώπων που μας τίμησαν με την ψήφο τους τότε τι είναι.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε ότι μπροστά στο προσωπικό όφελος και προβολή δεν έχει τίποτα άλλο αξία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που μας εμπιστευθήκατε καθώς και στην άμεση ενημέρωση σας.

email