Τα Κούλουμα στην Κεφαλονιά

Λαγάνα

Λαγάνα.(Πηγή φώτο:souxou-mouxou.gr)

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. μαζί με Πολιτιστικούς Συλλόγους οργανώνουν τα παραδοσιακά κούλουμα και σας καλούν:

Στον Πλακόστρωτο Χώρο στον Κούταβο στις 11 π.μ.   Με παραδοσιακές γεύσεις, χρώματα, ακούσματα και πέταγμα χαρταετού σας καλούμε να γιορτάσουμε το ξεκίνημα της Σαρακοστής. Θα έχετε την   ευκαιρία να γευτείτε και να απολαύσετε με τη συνοδεία της παραδοσιακής λαγάνας της «Καθαράς Δευτέρας» και άλλα σαρακοστιανά.  

Στις 12 μμ στην πλατεία της Σκάλας ο Πολιτιστικός Σύλλογος γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη» σας προσκαλούν για τα παραδοσιακάκούλουμα με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα. Πέταγμα χαρταετού στην παραλία της Σκάλας .

(Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ).

Στις 12.30 μμ στην παραλία της Αγ. Ευφημίας τα πατροπαράδοτα κούλουμα.  Σας προσκαλούμε να σας προσφέρουμε παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, μπόλικο κρασί και να πετάξετε χαρταετό.

Από τη 1.00 μ.μ. ελάτε να διασκεδάσετε με μουσική από τον D.J Θωμά Βουτσινά σε αποκριάτικους ρυθμούς, με πλούσιο θέαμα από κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα της Κεφαλονιάς.

Στις 2  μμ στην Κεντρική Πλατεία της Σάμης ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Αιγιαλός»σας προσκαλεί στο κλείσιμο των καρναβαλικών εκδηλώσεων με μουσική και σαρακοστιανό παραδοσιακό μπουφέ.

Στις 3.00μμ με αποκριάτικα δρώμενα με έμφαση στα παιδιά αλλά και ενδιαφέρον για τους μεγάλους. (Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Σάμης)

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Αγγελος Κωνστάκης

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam