Τα συμπεράσματα της Ημερίδας τόνισε η κ.Σμαράγδα Σαρδελή (φωτορεπορτάζ)

Ημερίδα για τις συγκοινωνίες ΠΙΝ

Ημερίδα για τις συγκοινωνίες ΠΙΝ

Στο τέλος των εργασιών της Ημερίδας η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Νησιωτικής Πολιτικής, Σμαράγδα Σαρδελή, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες της Ημερίδας.

Η κυρία Σαρδελή τόνισε:

«Βγήκαν κάποια σημαντικά συμπεράσματα τα οποία θα μας βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδιασμού για τη συγκοινωνιακή μας σύνδεση.

  • Κατά πρώτον, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση στο τίτλο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Θα πρέπει να ονομασθεί «Υπουργείο Ναυτιλίας και Νήσων και Νησιωτικής πολιτικής» και όχι «Ναυτιλίας και Αιγαίου», γιατί είμαστε ισότιμοι και ισάξιοι με τα νησιά του Αιγαίου.
  • Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη και σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για μια νέα συγκοινωνιακή σύνδεση, η οποία θα αφορά και τη σύνδεση μεταξύ των νησιών μας αλλά και με την Αδριατική και τη Μεσόγειο.
  • Να γίνει η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου και να μειωθεί ο Φ.Π.Α.
  • Να εξασφαλιστεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Εφαρμογή τάχιστα του νομοσχεδίου που αφορά τη λειτουργία των υδροπλάνων. Γι’ αυτό το θέμα θα πρέπει να πιέσουμε τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα.
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα για τα «πράσινα πλοία», στα οποία αναφέρθηκε ο Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρης Λυρίδης. Θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση και προοπτική για τη περίοδο που διανύουμε.
  • Και τέλος, συμμετοχή και ενεργό ρόλος των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά τις αλλαγές δρομολογίων. Θα πρέπει να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Ημερίδα, πραγματικά οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν πολύ σημαντικές καθώς επίσης και η ανταλλαγή απόψεων».

Φωτορεπορτάζ από την Ημερίδα:

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team