Θέμα συζήτησης οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συζήτηση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Συζήτηση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ζητήματα που αφορούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα Ιόνια Νησιά τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με τον Ανώτερο Διοικητή Αττικής του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχο Δημήτρη Τσιαδή και τον Περιφερειακό Διοικητή Λ.Σ. Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, αρχιπλοίαρχο Σταμάτη Ράπτη, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του.

Ο κ. Τσιαδής βρίσκεται στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αφού εκτελεί – προσωρινά – ρόλο επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος για τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

«Τα λιμάνια μας» είπε ο κ. Τσιαδής, «είναι η πρώτη εικόνα επισκεπτών στα νησιά, ενώ οι λιμενικοί είναι οι πρώτοι πολίτες που συναντούν και που διαμορφώνουν την πρώτη εικόνα για ένα νησιωτικό τόπο. Τόσο η κατάσταση των λιμανιών όσο και η συμπεριφορά των λιμενικών οφείλουμε να είναι άριστη», τόνισε, προσθέτοντας: «Με δεδομένη την υφιστάμενη δύσκολη, για την Ελλάδα κατάσταση, οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση επιτείνονται και αυτός είναι και ο βασικός λόγος επίσκεψής μου στην Κέρκυρα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας».

Αναφερόμενος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ως μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, τόνισε ότι οι νέες επενδύσεις στον τομέα αυτό είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να μην εμπεριέχουν την τακτική του εύκολου κέρδους και δρομολόγηση πλοίων κατά τη θερινή περίοδο και την εγκατάλειψη της γραμμής στη συνέχεια», ενώ, σημείωσε, το πόσο σημαντικό είναι για ένα νησί και την καθημερινότητα των κατοίκων του η έλευση του πλοίου στο λιμάνι.

Με επιδότηση η γραμμή προς Παξούς

Με επιδότηση της γραμμής προς τους Παξούς και δρομολόγηση κλειστού τύπου πλοίου, πιστεύει, όπως δήλωσε ο κ. Ράπτης, ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Παξών και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο.

Με συνεργασία η βέλτιστη λύση

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα «ορφανά λιμάνια της Π.Ι.Ν., την αδυναμία να παρέμβει δραστικά, καθώς δεν έχει ανάλογη αρμοδιότητα η Περιφέρεια, ενώ παρουσίασε στους συνομιλητές του τα έργα που αφορούν σε λιμενικές υποδομές και τις δυσκολίες που συνοδεύουν την εκτέλεσή τους, που, όπως είπε, είναι πολύ χρονοβόρες.

Τέλος, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Λιμενικών Αρχών που, από κοινού, προσπαθούν να επιλύσουν τα κατά καιρούς προβλήματα που εμφανίζονται, τονίζοντας πως το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών τον απασχολεί καθημερινά και ακούει όλες τις θέσεις, ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη λύση.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam