Τι είδαν οι Γιαπωνέζοι στην Κεφαλονιά;

Μύρτος

Μύρτος

Κινηματογραφικό συνεργείο από την Ιαπωνία επισκέφθηκε πρόσφατα την Κεφαλονιά και συγκέντρωσε υλικό για τη δημιουργία αφιερώματος στο νησί.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ τουριστικού περιεχομένου, με σκοπό την ανάδειξη προορισμών, που μπορούν να επισκεφθούν οι Ιάπωνες τουρίστες.

Τα τοπία, τα αξιοθέατα και οι παραδόσεις ενός τόπου μεταφέρονται στην μικρή οθόνη μέσα από τα μάτια μίας γνωστής γιαπωνέζας ηθοποιού, της Naruta Yasumi, η οποία ταξιδεύει στον κόσμο.

Για τη σεζόν 2014-15, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής επέλεξε να κινηματογραφήσει και να δημιουργήσει τουριστικό αφιέρωμα στο νησί της Κεφαλονιάς.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μέσα στον Μάιο από το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο BS-TBS.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων της Ιαπωνίας, με επίπεδο τηλεθέασης πάνω από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε καθημερινή βάση.

Γυρίσματα έγιναν στη Μελισσάνη και στη Δρογκαράτη, όπου συμμετείχε και ο Πιέρρος Γεωργάτος, ο οποίος μάγεψε τα μέλη της αποστολής με τις μελωδίες του μαντολίνου του σε συνδυασμό με την υπέροχη ακουστική του σπήλαιου, στο Μύρτο, στον Αίνο, στο κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας, στην παραλία του Αργοστολίου.

Επίσης, οι Ιάπωνες επισκέφτηκαν ένα παραδοσιακό τυροκομείο και είδαν πως φτιάχνεται η κεφαλονίτικη φέτα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν σε μία στάνη για να δουν την εκτροφή των ζώων.

Επισκέφτηκαν ακόμα ένα μικρό οινοποιείο, όπου τους ενημέρωσαν για το μεσογειακό κλίμα του νησιού, που ενισχύει την ανάπτυξη των αμπελιών και τις ποικιλίες του.

Τέλος, το συνεργείο μετέβη στο μνημείο Πεσόντων Ιταλών, τις Καταβόθρες, το Μακρύ και πλατύ Γιαλό, το Αργοστόλι και τη Λειβαθώ.

Προφανώς, το ντοκιμαντέρ αποτελεί ευκαιρία για τη θετική προβολή του νησιού στην Ιαπωνία και την ενίσχυση του τουρισμού της Κεφαλονιάς.

email