Τιμήθηκαν τα Μουζακάτα παρουσία του Δημάρχου Α.Παρίση

Εκδήλωση στα Μουζακάτα

Εκδήλωση στα Μουζακάτα

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή στα Μουζακάτα, στην επιμνημόσυνη δέηση σε μνήμη του ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς τον Απρίλη του 1944.

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Α. Κωσταντάκη. Κατέθεσε στεφάνι ενώ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ως εξής:

 Αγαπητοί συμπατριώτες,

 Είμαστε σήμερα εδώ συγκεντρωμένοι, ως Κεφαλλήνες απόγονοι των μεγάλων ηρώων μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας, μαχόμενοι κατά των ναζιστών.

 Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που εκείνη τη μοιραία βραδυά του 1944, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, τα περήφανα Μουζακάτα, δέχθηκαν τη λυσσαλέα οργανωμένη επίθεση των κατοχικών δυνάμεων.Σήμερα θυμόμαστε με σεβασμό και δέος τους προγόνους αγωνιστές μας.Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους και τιμούμε την πίστη τους στην ελευθερία και την ανεξαρτησία.

 Και αν ο χρόνος που έχει κυλήσει από τότε είναι πολύς, η πράξη τους δεν ξεθωριάζει στο ελάχιστο.Είναι φωτεινός φάρος για κάθε επόμενη γενιά που δίνει τις δικές της μάχες σε άλλα πεδία και με άλλα όπλα.

 Τα Μουζακάτα εκείνη τη μαύρη νύχτα του ολοκαυτώματος μπορεί να λεηλατήθηκαν, να ισοπεδώθηκαν. Έχτισαν όμως μεγαλειώδη θέση στην ιστορία και φώτισαν το δρόμο για μια Κεφαλλονιά υπερήφανη, ελεύθερη και δυνατή.

 Αιωνία η μνήμη των ηρώων.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam