Τo “Ανδρέας Κάλβος” στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

"Ανδρέας Κάλβος"

“Ανδρέας Κάλβος”

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έκανε αποδεχτεί την αίτηση της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που ζητούσε την τροποποίηση δηλώσεων δρομολόγησης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» στις γραμμές ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ και την έγκριση του νέου δρομολογίου πλοίου της στη γραμμή ΠΑΤΡΑ– ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ από 01-11-12 έως 31-10-13. Η απόφαση του ΣΑΣ θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η κοινοπραξία πλοίων Ζακύνθου-Κεφαλληνίας IONIAN FERRIES θα είναι εκείνη λοιπόν που θα καλύψει το κενο της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ, στη γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ και το πλοίο που θα εκτελεί μία φορά την ημέρα το δρομολόγιο θα είναι το ANDREAS KALVOS με λιμάνι επιβίβασης-αποβίβασης το Βαθύ της Ιθάκης μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη που παρερεύθηκε στη συνεδρίαση και αποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας.

ANDREAS KALVOS (Τύπος Πλοίου: Ro-ro/passenger ship, Έτος κατασκευής: 1985, Μήκος x Πλάτος: 99 m X 16 m, Ολική Χωρητικότητα (GRT): 3786, Χωρητικότητα (DWT): 1734 t, Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): 17 / 15.6 knots)

email
Πηγή άρθρου: ithacanews.gr