Το χθεσινό Δημ.Συμβούλιο από τον Σ.Αλεβιζόπουλο

Συνεδρίαση Δημ.Συμβουλίου

Συνεδρίαση Δημ.Συμβουλίου

Τελικά η συνεδρίαση και η συζήτηση για τη Διαδημοτική έφθασε μέχρι τέλος.

Υπερψηφίστηκαν τα τρία θέματα από την πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση, όπως και από την παράταξη του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, καταψήφισαν η Λαική Συσπείρωση και κ. Βεντούρας.

Η συζήτηση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα για όσα κατήγγειλαν οι μεν για τους δε. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή αναφέρθηκε στην Διαδημοτική των πρώην Δήμων ενώ η μείζονα αντιπολίτευση αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση. Έντονη ήταν η σύγκρουση Μιχαλάτου και Σαμούρη. Τελικά ο Δήμαρχος δέχθηκε να συμμετέχει από την μείζονα αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της Διαδημοτικής ο Μάρκος Κοτσιλίνης.

Τελικά θα κρατήσουμετην έκφραση του Γιάννη Κουρούκλη, η οποία εκφράζει και το κλίμα της συζήτηση: “Μια απίστευτη μπόχα”. Κάτι που έκανε τον Νίκο Ανουσάκη να αντιδράσει έντονα ζητώντας από τον Γιάννη Κουρούκλη να ανακαλέσει. Η συνεδρίαση τέλειωσε στις 1.00 το πρωί.

Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Για την Χρυσή Αυγή και το άγαλμα του Ι. Μεταξά είχαμε την εξής εξέλιξη

Τέθηκε από τον Μάρκο Κοτσιλίνη το θέμα με την Χρυσή Αυγή και το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξάς. Ο Δήμαρχος ήταν κάθετος και συγκεκριμένος δεν υπάρχει θέμα με το άγαλμα, θα προσπαθήσει να το βγάλει από τη θέση που βρίσκεται και θα το κλειδώσει σε αποθήκη του Δήμου.

Έδειξε ο Δήμαρχος ότι δεν έχει καμιά διάθεση να μπλέξει σε τέτοιες περιπέτειες. Είπε συγκεκριμένα τα εξής: Καλά είναι όπως είναι μέχρι σήμερα, δεν είναι να ανοίξουμε ούτε συζητήσεις ούτε πληγές”. Παρόλο, που τα ….παλικάρια της Χρυσής Αυγής αυθαίρετα και με το έτσι θέλω λόγω και ….ιδεολογίας, προσπάθησαν να «κλέψουν» το άγαλμα με δικό τους γερανό, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου τους πήραν χαμπάρι και τους σταμάτησαν.

Φάνηκε, μετά από πίεση του Μάρκου Κοτσιλίνη, ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση, σύμβουλοι της πλειοψηφίας βλέπουν με καλό μάτι την τοποθέτηση του αγάλματος σε πλατεία, οποιαδήποτε πλατεία. Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια συζήτηση θα είναι επεισοδιακή, και αποκαλυπτική.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr