Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Μάκη Σπυράτο

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γεωργόπουλος Διονύσης.(Πηγή φώτο:taxikikefalonia.blogspot.com)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την τρομοκρατική και τραμπούκικη σύλληψη – κράτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στελέχους του ΠΑΜΕ Μάκη Σπυράτου.

Δεν επιτράπηκε στο συνάδελφο καν η τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια, το δικηγόρο και τους συντρόφους του. Οι ιθύνοντες των αστυνομικών δυνάμεων υλοποιούν τη γραμμή των πολιτικών προϊσταμένων τους ενάντια στο λαϊκό κίνημα με κάθε τρόπο και μέσο.

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν καμία κατηγορία και άφησαν το συνάδελφο «αφού εξακριβώθηκε η αθωότητά του» κάνει ακόμη πιο προκλητικό το γεγονός και δείχνει ξεκάθαρα την ουσιαστική στόχευση.

Να περάσουν το μήνυμα στο λαό της Κεφαλονιάς ότι οι ταξικές δυνάμεις είναι εν δυνάμει υπόλογες – κατηγορούμενες για κάθε δεινό και πρόβλημα, ότι δεν θα υπάρξει κανένας δισταγμός για την αντιμετώπισή τους (καταστολή, διαβολή, συγκερασμός των αγώνων ακόμη και με υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου κ.ο.κ.) από τη μεριά του αστικού κράτους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Μάκη Σπυράτο και καταδικάζει αυτήν και κάθε ανάλογη ενέργεια. Καταδικάζει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, όλες τις δυνάμεις που χύνουν αντικομμουνιστικό δηλητήριο, τη συνεργασία κράτους – παρακράτους για το στήσιμο ενός σκηνικού προβοκάτσιας και φόβου, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Απαντάμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου – σωστά προσανατολισμένου λαού. Διεκδικούμε τη δική μας λαϊκή εξουσία – οικονομία, όπου θα καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Οι λαϊκοί αγώνες θα δυναμώσουν και θα οδηγήσουν στην κατάχτηση του στόχου αυτού.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

                       Ο Πρόεδρος         Ο  Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης        Τουλάτος Παύλος

Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam