Ξεκίνησε από την Κέρκυρα η Ρωσική εβδομάδα στο Ιόνιο

Ο Ι. Τρεπεκλής και ο Σπ. Σπύρου στη διάρκεια περιήγησης στο ρώσικο καράβι «Νοβοτσερκάσκ».

Ο Ι. Τρεπεκλής και ο Σπ. Σπύρου στη διάρκεια περιήγησης στο ρώσικο καράβι «Νοβοτσερκάσκ».

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συμμετείχε και παρακολούθησε τις ετήσιες εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου περιηγήθηκε στο μεγάλο Ρωσικό αποβατικό πλοίο «Νοβοτσερκάσκ», που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Κατά την περιήγηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Αντιστράτηγος, Δημήτρης Τσιότσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Σπύρος  Μαρτίνης και ο επίτιμος πρόξενος στα Ιόνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κάνουλας.

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια

Το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον τάφο του πρώτου Κυβερνήτη του Νεοελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου. Τη Ρωσική εκκλησία εκπροσώπησε ο πατήρ Αλέξιος, καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίου Δανιήλ της Μόσχας.

Επιστημονική ημερίδα για τον Ι. Καποδίστρια

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε και χαιρέτισε τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Η διαχρονική αξία του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πλατυτέρα.

Ο Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζουμε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην πατρίδα του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται κοντά και υποστηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως είναι η Ρωσική εβδομάδα. Αυτές οι εκδηλώσεις συντείνουν στο να ενισχυθούν περαιτέρω οι καλές σχέσεις των δύο ομόθρησκων λαών. Μια φιλία που έρχεται από παλιά, με δεσμούς ισχυρούς, θρησκευτικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς, που έφεραν κοντά τους δύο λαούς, μέσα από το πέρασμα των αιώνων.

Σήμερα η επιστημονική σας ημερίδα θα προσεγγίσει τη ζωή και την προσφορά ενός άξιου τέκνου της Κέρκυρας και των Ιονίων, του Ιωάννη Καποδίστρια, του θεμελιωτή του Νεοελληνικού Κράτους, τους διακεκριμένου διπλωμάτη ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας σας

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team