2012: Ο γύρος του (ζοφερού μας) κόσμου σε ένα λεπτό

Το έτος 2012

Το έτος 2012

Ζοφερό, πύρινο και εξαιρετικά δυσοίωνο είναι το βίντεο με τα γεγονότα που σημάδεψαν το2012, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο μέσα σε ένα λεπτό, και υπό επιβλητικούς ήχους, περικλείει στιγμές της χρονιάς που φεύγει, επιλέγοντας να δώσει έμφαση στα σκληρά και δυσάρεστα γεγονότα. Σημαντικό μέρος αφιερώνεται στην Ελλάδα

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος, ή ένα παιδί που ακόμα δεν γεννήθηκε, δει μετά από κάποιες δεκαετίες αυτό το βίντεο, μάλλον θα νιώσει ένα σφίξιμο στο στήθος. Πως κάνατε έτσι την ανθρωπότητα, θα είναι η αναπόφευκτη, δόκιμη και πλέον λογική ερώτηση.

Την ανθρωπότητα. Ναι, κατά το 2012 δεν σημειώθηκαν μόνο δυσάρεστα γεγονότα, δυστυχώς ωστόσο είχαν την τιμητική τους.

Ήταν πολλά, είχαν ειδησεογραφική βαρύτητα και κόμιζαν ένα σκληρό μήνυμα. Αναφορικά με τις αντοχές μας. Ή τον κίνδυνο να συνηθίσουμε τηβαρβαρότητα του ανθρώπου- να γίνουμε ένα με αυτή, να εξομοιωθούμε. Να κοιτάμε συνέχεια τηνάβυσσο, με κίνδυνο να μας κοιτάξει πίσω και αυτή. Να παραδοθούμε.

Το βίντεο του Reuters δεν έχει μόνον άσχημες ειδήσεις.

Εμφανίζεται ο τρομερός Φέλιξ που έσπασε το φράγμα του ήχου, πηδώντας από τη στρατόσφαιρα. Είναι η επανεκλογή Ομπάμα, ο οποίος έχει μία δεύτερη ευκαιρία να εκπληρώσει τις ελπίδες των πολλών που τον πίστεψαν βαθιά. Και ασφαλώς, εικόνες -ευοίωνες- από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, με τους αθλητές να επιχειρούν να υπερβούν τα όρια τους.

Ως εδώ όμως τα όμορφα
. Το υπόλοιπο βίντεο περιέχει εικόνες βαρβαρότητας, εικόνες σκοτεινές, όπλα που ξερνάνε φωτιά και θάνατο, πρόσωπα με συσπάσεις φόβου και αγωνίας για το αύριο από την Ελλάδα της κρίσης, και ακόμα χειρότερα, πρόσωπα θανατερά, εικόνες πολέμου από τη Συρία, την Αίγυπτο, τηΛιβύη, τη Γάζα.

Πρόσωπα απεγνωσμένα και θλιβερά μετά το φονικό στο Νιουτάουν, το ναυάγιο του Costa Concordia και τη στυγερή δολοφονία των εργατών στα ορυχεία της Ν. Αφρικής.

Στιγμές ανελευθερίας στη Μόσχα, με τη φυλάκιση των Pussy Riots και εικόνες καταστροφής μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ανατολικές ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Ένας κόσμος τρομακτικός. Ο άνθρωπος τον έφτιαξε. Ο άνθρωπος μπορεί και πάλι να τον αλλάξει.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr