Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

O Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών κ.Αναστάσιος Βαλλιανάτος, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  κ.κ.Σοφία Λουκέρη Αντιπρόεδρο, Στυλιανό Σακαρέτσιο Γενικό Γραμματέα,  Ευαγγελία Βαγιωνίτη, Χρήστο Κυριακάτο, Ινές Αγγελή-Λυκούδη, Νικόλαο Καλό, Θεόδωρο Μποφάκο  και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πολιτισμού κ’ Παιδείας της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας κ.Γεώργιο Κακή Κωνσταντινάτο,  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2015.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οικειότητας, στην τράπεζα της Αίθουσας των Συμβουλίων του Προεδρικού Μεγάρου,  και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αδελφότητα των Κεφαλλήνων, την Κεφαλληνία και την γενικώτερη Ελληνική κρίση.

Ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως θεσμού που συμβολίζει την Μητέρα Ελλάδα,  και μίλησε για την ιστορικότητα της Αδελφότητας με έτος ιδρύσεως το 1906, και πρώτο πρόεδρο τον καθηγητή Αλκιβιάδη Κρασσά, για τον οποίο ο Πρόεδρος κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε την τεράστια προσφορά του στην Νομική επιστήμη.

Η κ. Λουκέρη αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας και συμπαράστασης του κ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,  ως θεσμού αλλά και του ιδίου ως προσώπου, στο καίριο θέμα της επούλωσης των πληγών της Κεφαλονιάς  από τους πρόσφατους σεισμούς.

Ο κ. Κακής-Κωνσταντινάτος παρουσίασε την Πολιτισμική δυναμική με την οποία η Κεφαλονιά μπαίνει στην 3η χιλιετία, με προίκα  το παρελθόν της, και έθεσε υπ’όψιν του κ.Προέδρου την ευκαιρία που έχει να συναντήσει τον νέο Επίσκοπο κ. Γεράσιμο Φωκά,  ο οποίος στο ρόλο του ως Δεσπότης Κεφαλληνίας αποτελεί έρεισμα ισχυρού Πνευματικού Πολιτισμικού πόλου

Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παραδόδηκε αναμνηστική πλακέττα, ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος τής Κεφαλληνιακής Αδελφότητας και προσκλήθηκε από την Αδελφότητα να παρευρεθεί στην Κεφαλονια στους επόμενους εορτασμούς για την Ενωση.

email