Άγρα πελατών στο Αργοστόλι: H απάντηση της Avalon Travel

Παραλιακή Αργοστολίου

Παραλιακή Αργοστολίου

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε χθεσινό μας άρθρο η Λιμενική Αρχή κάλεσε σε απολογία τουριστικό γραφείο στο Αργοστόλι με την αιτιολογία ότι έκανε άγρα πελατών.

Η ιδιοκτήτρια του Τουριστικού γραφείου παραθέτει τις απόψεις της πάνω στο παραπάνω θέμα σε μια αναφορά-καταγγελία προς το Λιμεναρχείο Αργοστολίου.

Την κλήση σε απολογία μπορείτε να την διαβάσετε στο http://www.kefaloniatoday.com/kefalonitika/klisi-se-apologia-gia-agra-pelaton-sto-argostoli-74624.html

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

Προς ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Υπόψη Κου Καλιτσουνακη Γεώργιου – Λιμενάρχη.

Κατόπιν της κλήσης σε απολογία που μου επιδώσατε σήμερα 5/6/2013 και παρόλο που δεν βρίσκω καμιά αιτία και κανέναν λόγο για τον οποίο πρέπει να απολογηθώ στην υπηρεσία σας, εν τούτοις, παραθέτω υπόψη σας τα παρακάτω

Από την 5/9/2012 έχω υποβάλει αίτημα στο Λιμενικό ταμείο, το οων φυλλαδίων, ώστε να ελέγξω την νομιμότητα της ( νομιμότητα αυτού που την εκδίδει και βάση ποιας νομοθεσίας στηρίζεται το περιεχόμενο της) και την συνάφεια της με την δική μου επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Αντίγραφο της απόφασης αυτής, κατά παράβαση των καθηκόντων σας ( αναπάντητη αίτηση μου από τον Σεπτέμβριο 2012) μέχρι και σήμερα ουδέποτε μου επιδόθηκε. Αντίθετα, κατά τρόπο αυθαίρετο και δυσφημιστικό για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, την επικαλείστε προφορικώς, στέλνετε τα όργανα της υπηρεσίας σας να τρομοκρατούν το προσωπικό του γραφείου μου, να με εκθέτουν ενώπιων δεκάδων τουριστών που βρίσκονται γύρω μας, αποσυντονίζοντας την εκτέλεση των υπηρεσιών μας και προκαλώντας ηθική αλλά και οικονομική ζημιά, για την οποία επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Την μέρα του συγκεκριμένου συμβάντος, 5/6/2013 για το οποίο με καλείτε σε απολογία, βρισκόμουν όλο το πρωί στο κτίριο της παλιάς αστυνομίας επί της παραλιακής ( εκεί που έχετε ορίσει επίσης σαν σημείο διανομής φυλλαδίων ) και αντίκρισα τα έξης :

Περί τα σαράντα ταξί μπροστά από την έξοδο του λιμανιού, από το όποια αναμένεται να περάσουν οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια που αγκυροβολούν στο λιμάνι, οι όποιοι όμως θα πρέπει να περάσουν πάνω από αυτά τα ταξί, για να βρουν διέξοδο να περπατήσουν στη πόλη, να συνομιλήσουν θέλουν δεν θέλουν με τους οδηγούς αυτών και να γίνουν αντικείμενο της άγρας πελατών που πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια σας αλλά για χάρη των όποιων συμφερόντων υπάρχουν στο νησί, κάνετε ότι δεν τη βλέπετε.

Λίγα μόνο μέτρα από την όμορφη αυτή έξοδο θα συναντήσουν τρενάκι σταθμευμένο στα δεξιά του δρόμου με χάλι στρωμένο στα δημοτικά παρτέρια με τους φοίνικες , τραπεζάκι με πλαστικές καρέκλες, ομπρέλα για τον Ήλιο, πινακίδες εντος του δρόμου με διαδρομές και τιμές που εκτελεί αυτό το τρενάκι και χρήματα που εισπράττονται μέσα στο δρόμο από υπάλληλους γραφείου που εδρεύει στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του δρόμου. Παρατήρησα δε ότι αν ενοχλούν οι φοίνικες την ομορφιά αυτού του τοπίου, οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης επιχείρησης παίρνουν πριόνι και ότι τους ενοχλεί το κόβουν επί τόπου. Στα αυτό το σημείο βεβαια από ότι κατάλαβα δεν σας πειράζει ότι η συναλλαγή δεν γίνεται εντος του γραφείου αλλά στο δρόμο, ούτε έχετε θέμα αποφάσεων περί σημείων διανομής φυλλαδίων, ούτε περί άγρας πελατών, ούτε περί εικόνας που παρουσιάζει το λιμάνι στους τουρίστες

Φτάνουμε μετά στο κτίριο της παλιάς αστυνομίας μπροστά από τους κάδους σκουπιδιών , που έχετε πια περίτρανα επιτρέψει σε λοιπούς επιχειρηματίες του νησιού να διανείμουν φυλλάδια και με αυτό τον όμορφο και αξιοπρεπή τρόπο να ενημερώνουν τους επισκέπτες μας για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών τους. Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι παρόλο που σέβομαι απόλυτα την τάξη των επαγγελματιών ταξί αλλά και υπάλληλους άλλης εθνικότητας που εργάζονται στο νησί μας, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι είμαστε κατώτεροι όλοι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες , συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου , που πήραμε άδεια από τη Αρχή σας να προβάλουμε τις επιχειρήσεις μας ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ, σαν να πουλάμε μαϊμού τσάντες στο Θησείο η στην Ομόνοια.

Παρατήρησα δε ότι είστε τόσο ήσυχος ότι όλα είναι σε τάξη που κατά την διάρκεια που βγαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια πελάτες και ενώ όλα τα παραπάνω είναι σε εξέλιξη, δεν στέλνετε ούτε ένα από τα όργανα της υπηρεσίας σας να ελέγξει αν όλα είναι ομαλά και σύμφωνα με το νόμο που συνέχεα επικαλείστε.

Αντίθετα μόλις προσεγγίσει καράβι στον λιμενοβραχίονα όλα τα περιπολικά, συμβατικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και πεζές περιπολίες της υπηρεσίας σας είναι σε μόνιμη διαδρομή επί της παραλιακής, για να ελέγξουν αν τηρείται η τάξη στο άγαλμα του ΚΑΒΑΔΙΑ!!! Ελέγχουν μόνιμα και με εξονυχιστικό τρόπο αν το προσωπικό του Avalon είναι γύρω από το άγαλμα η απέναντι από αυτό, αν μιλάνε,, χαμογελάμε η κάνουν γκριμάτσες στους πελάτες και αν σηκώνουν το χέρι η το πόδι παραπάνω από ότι ορίζει η απόφαση σας . Αν δε, ΕΣΕΙΣ και μόνο ΕΣΕΙΣ κρίνεται ότι κάτι δεν είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις σας , τότε μας καλείτε να σας ακολουθήσουμε σε αυτόφωρη διαδικασία, μας διασύρετε και μας ξευτιλίζετε για παράβαση αποφάσεων που ΕΣΕΙΣ πήρατε χωρίς βέβαια να μας δίνεται ποτέ την εξήγηση βάσει ποιας νομοθεσίας τις πήρατε και τις εκτελείτε και γιατί αυτή η ευαισθησία σας κατέχει για το άγαλμα του Καββαδία και όχι για το υπόλοιπο κομμάτι της παραλιακής. ( Ενδεχομένως να έχει να κάνει με το στοιχείο της ποίησης ….)

Θα σημειώσω βέβαια ότι την 7/9/2012 αλλά και την 10/4/2013 υπέβαλα αιτήσεις στο Λιμενικό Ταμείο Αργοστολίου, σύμφωνα με τις οποίες και προκειμένου να μην βρισκόμαστε πλέον σαν επιχειρήσεις μέσα στο δρόμο, να διανέμουμε φυλλάδια και να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή από την εφαρμογή των αποφάσεων σας, ζητούσα να δοθεί χώρος εντος του κέντρου πληροφοριών, να τοποθετηθεί σταντ και κατόπιν αιτήσεως κάθε επιχειρηματία και ίσως έναντι μικρού τιμήματος να δοθεί η άδεια τοποθέτησης διαφημιστικών φυλλαδίων της κάθε αιτούσας επιχείρησης. Δεν πήρα απάντηση σε καμιά από τις δυο αιτήσεις εντος του χρόνου που ορίζει ο νόμος, αντίθετα συνεχίζω μέχρι και σήμερα να ασχολούμαι αν πρέπει να μοιράζω φυλλάδια και αν πρέπει να κοιτώ τον ΚΑΒΑΔΙΑ από κοντό η από μακριά!!!

Επειδή όμως, κάποιοι εξακολουθούμε να θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στον τουρισμό και το νησί και αναζητούμε τρόπους να προβάλουμε την δουλειά μας με αξιοπρέπεια και να κάνουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να παραβαίνουμε κανένα νόμο, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, που παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το νησί.

Αν θεωρείται ότι θα πρέπει να μου υποβληθούν κυρώσεις για ότι εσείς θεωρείται ότι εκτέλεσα κατ τρόπο παράνομο, δεν θα έχω καμιά αντίρρηση να τις δεχτώ. Θα δεχτείτε και εσείς όμως ότι προσωπικά θα προστατέψω την δουλειά μου και την αξιοπρέπεια μου με ότι δικαιώματα που δίνει ο νόμος και θα προβώ σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για αυτό έναντι οποιουδήποτε με θίγει, είτε είναι απλός πολίτης είτε Δημόσια αρχή.

Με εκτίμηση

Στάμω Μανωλάτου

Avalon Travel

email