Αμαλιάδα: “Ζωντάνεψε” η τραγωδία για την 4χρονη από την Κεφαλονιά

Δικαστήριο

Δικαστήριο

Οι στιγμές της τραγωδίας με θύμα ένα τετράχρονο κορίτσι από την Κεφαλονιά, με τους δύο γονείς να βρίσκονται στην αντιδικία για αυτόν τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο, «ξαναζωντάνεψαν» χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όπου τον Ιούνιο του 2008 το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος σήμερα πατέρας της τετράχρονης, στο οποίο βρίσκονταν μέσα και η μητέρα της, βρέθηκε μέσα στη θάλασσα στο λιμάνι του Αργοστολίου. Συνέπεια αυτής της πτώσης ήταν ο πνιγμός του άτυχου κοριτσιού.

Ο 39χρονος βρέθηκε στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αφού σύμφωνα με τη μητέρα της τετράχρονης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο ίδιος δεν προσπάθησε να σώσει το παιδί, αλλά βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Τελικά, μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η κατηγορία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και συγκεκριμένα σε ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας και ο 39χρονος καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Η απόφαση του Δικαστηρίου με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως ήταν ομόφωνη όσον αφορά στη μετατροπή της κατηγορίας.

Το δυστύχημα είχε συμβεί ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2008, όταν από αμελή ενέργεια του 39χρονου, το αυτοκίνητο κατέπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του να κατακλυστεί από νερό, με τον ίδιο, να βγαίνει στην επιφάνεια, όπως λίγο αργότερα και η μητέρα του παιδιού με τη βοήθεια διερχόμενου από το σημείο ατόμου, η οποία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, προσπαθούσε επί αρκετά λεπτά να βρει διέξοδο για να βγει και να σώσει παράλληλα και το παιδί.

Ο πατέρας δε, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, βρίσκονταν στην οροφή του βυθισμένου αυτοκινήτου. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο δικηγόρος κ. Σάκης Κότσιφας.

email
Πηγή άρθρου: thebest.gr